Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 7,5% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Για ακόμη μία φορά η Νέα Δημοκρατία στην Δημοσκόπηση της Pulse φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμα της στο 7,5% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, όσον αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,5% και ΣΥΡΙΖΑ 26%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, και ακολουθούν στο 5,5% το ΚΚΕ, στο 4% η Ελληνική Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 μένει κάτω από το όριο του 3%.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφές προβάδισμα με 39%, έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Ο “Κανένας από τους δύο” συγκεντρώνει επίσης 28%.

Στο αν προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ή κυβέρνηση συνεργασίας, περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες (47%) απαντούν “αυτοδύναμη κυβέρνηση”, με την κυβέρνηση συνεργασίας να επιλέγει το 35%.

Σε άλλα ζητήματα που ανέδειξε η δημοσκόπηση και συγκεκριμένα όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά το 73% ανησυχεί από μέτρια έως πολύ, ενώ μόλις το 20% δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία.

Όσον αφορά τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, τα ποσοστά αρνητικών απαντήσεων ξεπερνούν σε όλες τις κατηγορίες το 50%.

Στο ερώτημα για το ποιες κατηγορίες εξόδων προβληματίζουν περισσότερο τους πολίτες, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα τρόφιμα κατέχουν τις υψηλότερες θέσεις και ακολουθούν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.207 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε επίσης

Συνάντηση Ν. Μηταράκη με τον πρόεδρο της ΓΣ του ΟΗΕ και με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Συνάντηση Μητσοτάκη-Σολτς αύριο στις 11 π.μ. στο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ: Η πολιτική απελπισία του κ. Μητσοτάκη τον οδηγεί να κάνει πως δεν καταλαβαίνει