Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση PULSE: Στις 4,5 μονάδες αυξάνει το προβάδισμά της η ΝΔ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ στην τελευταία δημοσκόπηση της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η ΝΔ αυξάνει κατά 1 μονάδα το ποσοστό της στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας στα μέσα Μαρτίου, φτάνοντας πλέον στο 29,5% από 28,5%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ παραμένουν αμετάβλητοι στο 25% και 9,5% αντίστοιχα. Το ΚΚΕ υποχωρεί κατά μισή μονάδα στο 5,5% από 6% τον Μάρτιο, ενώ αμετάβλητο παραμένει το κόμμα της ΕΛληνική Λύσης στο 3,5%. Στο 3,5% καταγράφεται και το ΜΕΡΑ25 με άνοδο μισής μονάδας σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ εντός Βουλής μπαίνει και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη «ΕΛΛΗΝΕΣ» με 3% από 2,5% τον Μάρτιο.

Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26% , το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 10%, το ΚΚΕ 6%, ενώ η Ελληνική Λύση και το Μέρα25 4%. Το κόμμα Έλληνες συγκεντρώνει το 3,5%.

Παράλληλα, στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 24 μονάδες, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 36% έναντι του 25% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας και 11% η πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια κατανομής των εδρών ισχύουν τα εξής:

Δείτε εδώ αναλυτικά τη δημοσκόπηση

Διαβάστε επίσης:

Αλέξης Τσίπρας: Αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασίας της πρώτης κατοικίας

Γεωργιάδης: Στο Ελληνικό της πρώτης φάσης δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό απούλητο