• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Pulse: 6,5 μονάδες προβάδισμα για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Κολάζ φωτογραφιών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν από το βήμα της Βουλής

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας


    Κατά 6,5 μονάδες φαίνεται προς προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με 32 μονάδες έναντι 25,5 μονάδων που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να φθάνει στις 6,5 μονάδες. Να σημειωθεί δε, ότι η διαφορά στη δημοσκόπηση που παρουσιάσθηκε στις 4 Απριλίου ήταν 4 ποσοστιαίες μονάδες.

    Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά που λαμβάνουν τα κόμματα στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στο διάστημα από τις 19 έως τις 23 Απριλίου με δείγμα 1.051 συνεντεύξεις, είναι ΝΔ 32, ΣΥΡΙΖΑ 25,5, ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής 9,5, ΚΚΕ 6, Ελληνική Λύση 4, ΜεΡΑ25 5, Εθνικό Κόμμα Ελληνες 3, Άλλο Κόμμα 4, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 11%.

    Στην παράσταση νίκης προηγείται σταθερά η ΝΔ με διεύρυνση, μάλιστα της διαφοράς σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα. Το ποσοστό της ΝΔ είναι 56% (από 52%), του ΣΥΡΙΖΑ 26% (από 28%). Η διαφο9ρά ανάμεσα στα δύο κόμματα στην παράσταση νίκης είναι 30 μονάδες.

    Στη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ ετέθη το ερώτημα «μετά τις εκλογές, τι θα ήταν καλύτερο;» με τους πολίτες να απαντούν ότι καλύτερο θα ήταν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (38%), πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (26%), η πρόταση για πρωθυπουργό του Νίκου Ανδρουλάκη (9%), ενώ κανένας και τίποτα από τα προηγούμενα απαντά το 22%, με ένα 5% να επιλέγει το «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

    Στο ερώτημα «αν στις ερχόμενες εθνικές εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τι θα ήταν καλύτερο να γίνει;», οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής:

    -21% προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας πάση θυσία

    -37% προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας και αν δεν αποδώσει, νέες εκλογές

    -34% νέες εκλογές το συντομότερο

    -8% δεν ξέρω/δεν απαντώ

    Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση

    Πηγή: skai.gr

    Διαβάστε επίσης:
    Κυρ. Μητσοτάκης: Kατώτατος μισθός 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας – Αύξηση αφορολόγητου ορίου κατά 1000 ευρώ για οικογένειες

     



    ΣΧΟΛΙΑ