Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Δεύτερο κόμμα για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ

Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Ανδρουλάκης

Μια – αναμενόμενη από πολλούς – ανατροπή έκρυβε η τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action24,  με το ΠΑΣΟΚ να ξεπερνά για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου.

Ειδικότερα, η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 38,5% έναντι 16% του ΠΑΣΟΚ και 14,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τέταρτη θέση ακολουθεί το ΚΚΕ με 10,6%, ενώ 5,9% συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση.  Ακολουθεί η Νίκη με 3,9%, οι Σπαρτιάτες με 3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5% και το ΜέΡΑ25 με 2,4%.

Το 68,6% των ερωτηθέντων δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή Κασσελάκη, ενώ το 50% θεωρεί ότι με αυτόν τον πρόεδρο, το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, έναντι του 39% που θεωρεί ότι θα ενισχυθεί. Το 80% δε θεωρεί ότι θα υπάρχουν και άλλα διασπαστικά φαινόμενα στο κόμμα.

Στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, η ακρίβεια είναι στην πρώτη θέση με 61,1%, η Οικονομία με 38,4% στη δεύτερη και η ανεργία τρίτη με 16,7%.