Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: To 83% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ θέλουν ενιαίο κεντροαριστερό κόμμα

Νίκος Ανδρουλάκης - Στέφανος Κασσελάκης

Νίκος Ανδρουλάκης - Στέφανος Κασσελάκης

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν εκλογική κάθοδο σε ένα κοινό κεντροαριστερό κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε από τον Στράτο Φαναρά στη Διάσκεψη του Ινστιτούτου Αλέξης Τσίπρας.

Το 83% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 83% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ είναι θετικοί στο ερώτημα αν “θα πρέπει να υπάρξει σύγκλιση σε ένα ενιαίο σχήμα”, ενώ σε ποσοστό 54% υπέρ δηλώνουν και ψηφοφόροι της Ν.Δ.

Στο γενικό σύνολο, το ποσοστό υπέρ της σύγκλισης φτάνει το 69%, με το 27% να είναι αρνητικοί στο ενδεχόμενο.

Ως προς τα ευρήματα των ευρωεκλογών, η συντριπτική πλειοψηφία κρίνει πως ενισχύθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις της ακροδεξιάς, σε ποσοστό 45%, ενώ το 25% πιστεύει πως κάτι τέτοιο συνέβη με τη Δεξιά, με μόλις 11% και 9% να αποδίδουν άνοδο στο Κέντρο και την Αριστερά αντίστοιχα.

Από την άλλη, δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα μετά τις Ευρωεκλογές, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες. Το 57% πιστεύει ότι το αποτέλεσμα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης δε δημιουργεί ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης, ενώ το 42% απάντησε θετικά στο ερώτημα.

Η δημοσκόπηση:

Διαβάστε επίσης:

Η Naval Group Hellas έγινε μέλος του ΣΕΚΠΥ

Metlen: Με το νέο όνομα η πρώην Mytilineos στο Χρηματιστήριο Αθηνών από 20 Ιουνίου

Ουγγαρία-ΝΑΤΟ: Η Βουδαπέστη υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μαρκ Ρούτε