Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από τα ποσοστά του 2019 η ΝΔ, στις 3 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Στέφανος Κασσελάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης

Στέφανος Κασσελάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης

Άνοδο τάση της ΝΔ, που ξεπερνά πλέον τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, αλλά και απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη δείχνει η μέτρηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1. Το 40,1% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση. Μάλιστα, το άνω όριο του κυβερνώντος κόμματος είναι πλέον στο 36,5% – προσεγγίζει δηλαδή τα ποσοστά των εκλογών του Μαΐου του 2023.

Στις τρεις μονάδες διαμορφώνεται πλέον το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΠΑΣΟΚ – 15,2% έναντι 12,2% στην πρόθεση ψήφου, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί πολύ μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη. Όμως, στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 10,1% έναντι 6,6% που λαμβάνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η εταιρεία δεν «κλειδώνει» την δεύτερη και την τέταρτη θέση.

Το προφίλ των αναποφάσιστων

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των αναποφάσιστων – οι 6 στους 10 είναι γυναίκες και το 47% είναι στις ηλικίες από 45 έως 65 ετών, ενώ μόνον ο ένας στους πέντε είναι στην ομάδα από 17 έως 34 ετών. Το 39% των αναποφάσιστων είναι ψηφοφόροι της ΝΔ, το 15,3% προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 12,4% από το ΠΑΣΟΚ. Σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων – 7,3% – προέρχονται και από το ΚΚΕ. Σε επίπεδο αυτοτοποθέτησης, το 42,9% των αναποφάσιστων προέρχονται από το Κέντρο και την Κεντροαριστερά.

Η Δημοσκόπηση:

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές: Απώλειες 6% για τη Siemens, άλμα 16% για τη βρετανική BT

Θεοχάρης: Τροπολογία που θα ορίζει τα επιτόκια για τη ρύθμιση χρεών των φορολογουμένων

FAW-Volkswagen: Επένδυση 290 εκατ. ευρώ στην Κίνα