• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Marc: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, αρνητική άποψη για τον Κασσελάκη ακόμα και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    Την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη καταγράφει μια ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από τη Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «ΘΕΜΑ».

    Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην τρίτη θέση στην εκτίμηση  ψήφου, πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά δημοσκόπηση των τελευταίων ημερών (είχαν προηγηθεί οι Opinion Poll και GPO ) που καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα.

    Κατά τα λοιπά, η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν ακλόνητοι στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των ερωτηθέντων πολιτών.

    Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 34,1%, το οποίο με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων οδηγεί στην εκτίμηση ότι η παρούσα εκλογική του δύναμη είναι στο 39%. Η μεγάλη ανατροπή που καταγράφεται στη μέτρηση της Marc είναι στο προσπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κινείται ανοδικά και με 12,4%, που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου, εκτιμάται ότι η δύναμή του είναι πλέον στο 14,3%, καθώς έχει συσπείρωση της τάξης του 76,6%

    Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 39%, το ΠΑΣΟΚ 14,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,8%, το ΚΚΕ 9,6%, η Ελληνική Λύση 5,6%, οι Σπαρτιάτες 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,3% και το ΜέΡΑ25 3,2%, ενώ στο 2,9% καταγράφεται η Νίκη.


    Η συσπείρωσή του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 52,6%, καθώς εμφανίζει σημαντικές διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ (9,1%) και το ΚΚΕ (9,2%) όσο και, πολύ περισσότερο, προς τους αναποφάσιστους (14,4%) και, εν γένει, την αδιευκρίνιστη ψήφο.

    Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης  κερδίζει την εμπιστοσύνη μόλις του 6,7% των ερωτηθέντων και κατατάσσεται μόλις τέταρτος, πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Ε

    Επιπλέον, υπερτερούν ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκείνοι που αμφισβητούν τη βασική του διακήρυξη ότι μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη, με την οποία διεκδίκησε και κέρδισε τον θώκο του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον Στέφανο Κασσελάκη

    Διαβάστε επίσης

    Δημοσκόπηση: Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης

    Μητσοτάκης: Αυτοψία σε σούπερ μάρκετ για τη Μόνιμη Μείωση Τιμής

    Ερντογάν: Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την Ελλάδα που δεν μπορούμε να λύσουμε



    ΣΧΟΛΙΑ