• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Marc: Αυξάνεται στο 5,3% το προβάδισμα της ΝΔ, μαζεύει τις μισές απώλειες από τα Τέμπη

    • NewsRoom
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας


    Αυξάνεται η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής (2.4.2023), με τα δύο κόμματα να ενισχύουν τα ποσοστά τους.

    Ειδικότερα, η ΝΔ φαίνεται σύμφωνα με τη δημοσκόπηση να μαζεύει το μισό ποσοστό της πτώσης, που είχε καταγραφεί στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας μετά την τραγωδία των Τεμπών, και να αυξάνει το ποσοστό της κατά 1,3 ποσοστιαίες μονάδες. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει και αυτός το ποσοστό του κατά 0,7 ποσοστιαίες μονάδες, με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων να αυξάνεται στις 5,3 μονάδες.

    Σύμφωνα με τη Marc, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ  26,4%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,7%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΜέΡΑ25 4,3%, ενώ η Ελληνική Λύση 4%.  Παράλληλα, ποσοστό 3,8% καταγράφει το Εθνικό Κόμμα – Έλληνες, του Ηλία Κασιδιάρη.

    Την ίδια ώρα, στο ερώτημα για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, στο οποίο δεν θα είναι πρωθυπουργός «ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας», συμφωνεί μόλις το 24,8% των ερωτηθέντων της έρευνας, ενώ το 66,3% θεωρεί ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές.

    Διαβάστε επίσης

    Φορολογικές δηλώσεις: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μέσα από 20 ερωταπαντήσεις

    Οικονόμου: Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα κληθούν να συγκρίνουν την Ελλάδα του 2023 με την Ελλάδα του 2019



    ΣΧΟΛΙΑ