Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δημοσκόπηση Interview: Στο 17,1% το προβάδισμα της ΝΔ

μητσοτάκης τσιπρας

Ισχυρό διψήφιο προβάδισμα συνεχίζει να έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της  ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται με  39,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 17,1%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 39.1%
ΣΥΡΙΖΑ 22.0%
ΚΙΝΑΛ 6.9%
ΚΚΕ 4.7%
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%
ΜέΡΑ25 2.7%
ΑΛΛΟ 6.1%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.0%
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 2.4%

Ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 52%) είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, ενώ το κλείσιμο της αγοράς (55%) και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (48%) προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία από τα υφιστάμενα μέτρα του Lockdown.

Την ίδια ώρα, ποσοστό 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο διαρκεί η πανδημία. Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%), ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) και έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%), εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. Από τους ερωτηθέντες, το 53% φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

Σχετικά με την Τουρκία και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν.

Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα είναι οι εξής 6 υπουργοί: Βασίλης Κικίλιας (6.4), Τ. Θεοδωρικάκος (6.3), Άδωνις Γεωργιάδης (6.2), Κ. Χατζηδάκης (6.1), Μ. Βορίδης (5.9) και Χρ. Σταϊκούρας (5.6).