• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Interview: Στο 17,1% το προβάδισμα της ΝΔ

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Ισχυρό διψήφιο προβάδισμα συνεχίζει να έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της  ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ προηγείται με  39,1% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 17,1%.

    Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου:

    ΝΔ 39.1%
    ΣΥΡΙΖΑ 22.0%
    ΚΙΝΑΛ 6.9%
    ΚΚΕ 4.7%
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5.1%
    ΜέΡΑ25 2.7%
    ΑΛΛΟ 6.1%
    ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 11.0%
    ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ 2.4%

    Ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 52%) είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία, ενώ το κλείσιμο της αγοράς (55%) και η απαγόρευση μετακινήσεων εκτός νομού (48%) προκαλούν τη μεγαλύτερη δυσφορία από τα υφιστάμενα μέτρα του Lockdown.

    Την ίδια ώρα, ποσοστό 72% των πολιτών συμφωνεί ότι τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο διαρκεί η πανδημία. Το γεγονός ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τους φίλους και συγγενείς τους (65%), ενώ έχει μειωθεί το εισόδημά τους (48%) και έχει χαλάσει η ψυχολογία τους (35%), εκτιμώνται ως οι πιο σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας. Από τους ερωτηθέντες, το 53% φαίνεται πως ανησυχεί περισσότερο για τον κορωνοϊό παρά για την οικονομία, ενώ 48% εμφανίζεται αισιόδοξο για τη χρονιά που έρχεται.

    Σχετικά με την Τουρκία και τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, η συντριπτική πλειοψηφία (76%) εκτιμά ότι πρέπει να διακοπούν.

    Πρώτοι σε αποτελεσματικότητα είναι οι εξής 6 υπουργοί: Βασίλης Κικίλιας (6.4), Τ. Θεοδωρικάκος (6.3), Άδωνις Γεωργιάδης (6.2), Κ. Χατζηδάκης (6.1), Μ. Βορίδης (5.9) και Χρ. Σταϊκούρας (5.6).



    ΣΧΟΛΙΑ