Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 12,2 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία – Το 58,6% θέλει τον Κασσελάκη υποψήφιο

Στέφανος Κασσελάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης

Στέφανος Κασσελάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης

Το νέο πολιτικό τοπίο, που διαμορφώνεται μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από την κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνει η δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, από τον Διευθυντή Ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη.

 

Η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 26,5% στην πρόθεση ψήφου, διατηρεί προβάδισμα 12,2 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι στη δεύτερη θέση με άνοδο των ποσοστών του στο 14,3%. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα πτώση και βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 7,6%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 8,3% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,1%. Σταθερά στην έκτη θέση βρίσκεται η Φωνή Λογικής με 4,4% και ακολουθούν: Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, ΝΙΚΗ 3%, Νέα Αριστερά 2% και Μέρα 25 1,5%. Στο 15,7% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

 

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίθετη άποψη έχει τo 33,7%. Το 48,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του, ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η αντίστοιχή εκτίμηση ανεβαίνει στο 77,3%.

 

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ το 42% συμφωνεί.

Το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος, ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.

Η Δημοσκόπηση της GPO:

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ο στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο του Γιαχία Σινουάρ

Κρεμλίνο: Το «σχέδιο νίκης» του Ζελένσκι μπορεί να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές μετά την τρίτη μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ