Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 6,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ -Δεύτερη ευκαιρία στον Μητσοτάκη λέει το 37%

Μητσοτάκης - Τσίπρας

Προβάδισμα 6,6% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων σημειώνει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τη νέα δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha.

Ειδικότερα, το 32.7% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τη ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 25.7%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 9%, το ΚΚΕ με ποσοστό 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,7%, το ΜέΡΑ25 το 3,2%, η Πλεύση Ελευθερίας το 1,2%, η Εθνική Δημιουργία και ΕΑΝ 1%. Το 4,3% δήλωσε ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ενώ το 12,2% είναι οι αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα «αν πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Κ. Μητσοτάκη ή τον Αλ. Τσίπρα», το 37% απαντά τον Κ. Μητσοτάκη και το 29% στον Αλ. Τσίπρα, ποσοστά ακριβώς ίδια με αυτά που είχαν πριν το δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα, το 36% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο 5% είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όσον αφορά τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, το 76% είναι υπέρ της απόφασης του Αρείου Πάγου, το 17% κατά, ενώ το 7% δεν πήρε θέση.

Διαβάστε επίσης:
ΝΔ: Ο Τσακαλώτος δεν απάντησε τίποτα για την πρόταση για τοπικά συμπληρωματικά νομίσματα