Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση ALCO: Πάνω από τα ποσοστά του 2019 το «πικ» της ΝΔ παρά την μεγάλη αποχή

Στέφανος Κασσελάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης

Στέφανος Κασσελάκης - Κυριάκος Μητσοτάκης - Νίκος Ανδρουλάκης

Μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Το «πικ» της Νέας Δημοκρατίας στην εκτίμηση ψήφου (33,9%) κινείται στην εκτίμηση ψήφου πάνω από το αποτέλεσμα του 2019 ενώ το ναδίρ για το κυβερνών κόμμα εντοπίζεται από την Alco στο 29,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση κινείται στο 14,6% έως 17,8%.

Το ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ 10,8% και 13,8%, ωστόσο είναι άγνωστο ακόμα αν η υπόθεση με το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη θα έχει επιπτώσεις στη μάχη για τη δεύτερη θέση καθώς η διαφορά στο ανώτατο όριο του ΠΑΣΟΚ με το κατώτατο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 0,8%.

Μάχη αναμένεται να δοθεί για την τέταρτη θέση μεταξύ ΚΚΕ και Λύσης ενώ ενισχυμένο παρουσιάζεται το κόμμα της Νίκης καθώς στην πρόθεση ψήφου εντοπίζεται πλέον στο 4,7% από 3% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση. Η Πλεύση Ελευθερίας εντοπίζεται στο 2,1% έως 3,5% ενώ στο εκλογικό όριο του 3% βρίσκονται το το ΜέΡΑ25 και η Νέα Αριστερά. Πιθανότητες για να προσεγγίσουν το όριο του 3% έχουν ακόμα δύο μικρά κόμματα, η Φωνή της Λογικής της Α. Λατινοπούλου (2,1 έως 3,5%) και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου (1,7% – 3,1%).

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Παναγόπουλο στις ευρωεκλογές της Κυριακής αναμένεται να καταγραφεί νέο ρεκόρ αποχής.

Η έρευνα:

Διαβάστε επίσης:

Πρωτιά της Euroxx στην κατάταξη των ΑΧΕ τον Μάιο

Χούθι: Επιχειρούμε στο Athens Voyager προς υποστήριξη της Γάζας

Autohellas: Αγορά ιδίων μετοχών συνολικής αξίας €81.405