ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τις ψήφους των κεντρώων παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA.
Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, το 26% θα ψηφίσει ΝΔ, άλλο ένα ακόμο 26% ΠΑΣΟΚ, το 20% ΣΥΡΙΖΑ, το 19% άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 9%.
Επιπλέον, το 72% των ερωτηθέντων εμφανίζεται σίγουρο για το τι θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές (43% πολύ σίγουροι, 29% αρκετά σίγουροι), ενώ λίγο σίγουροι είναι το 13% και καθόλου σίγουροι το 12%. Ένα 3% είπε ΔΞ/ΔΑ.
Στο ερώτημα σε ποιον θα ήθελαν οι πολίτες να δώσουν δεύτερη ευκαιρία, το 37% απαντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 28% στον Αλέξη Τσίπρα, το 29% απαντά σε «κανέναν» και το 6% ΔΞ/ΔΑ.
Όσον αφορά το εάν το σύστημα της απλής αναλογικής θα αποτελέσει για τους ψηφοφόρους μια ευκαιρία για διαμαρτυρία, το 66% απαντά «όχι», το 23% «ναι», ενώ το 11% απαντά ΔΞ/ΔΑ.
Διαβάστε επίσης:
Γιώργος Κατρούγκαλος: Κανονικά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρά την απόσυρσή του
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τέμπη: Πανεπιστήμια Γάνδης και Πίζας αμφισβητούν τις αναφορές του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την πυρόσφαιρα
- Ελληνοτουρκικό παζάρι: Συναντήσεις πολιτικών και Ελλήνων-Τούρκων επιχειρηματιών στη σκιά της Διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου
- Τρία καυτά ερωτήματα των ξένων – Χειρόφρενο στην παροχολογία ελέω εμπορικού πολέμου
- Τι θα κάνουν οι αγορές με βάση τον VIX S&P 500, τα σοφά λόγια Μπάφετ, τα μπόνους στον ΟΠΑΠ, οι νέες αρμοδιότητες Χατζηδάκη, γιατί πήγε ο Καρατζάς στον Πιερ, και η οργή του ΚΜ με την πλατινομαλλούσα βουλευτή
