• Πολιτική

    Δήμος Αθηναίων για βράβευση ΠτΔ: Είναι λυπηρό και ντροπιαστικό να επιτίθενται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

    • NewsRoom
    Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

    Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου


    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στις 18:45 σήμερα, θα μεταβεί στη Στοά του Αττάλου, όπου στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum θα παραλάβει από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα το «Βραβείο Δημοκρατίας της Πόλης των Αθηνών».

    Με το βραβείο αυτό όπως σημειώνει ο δήμος Αθηναίων θα τιμηθεί ο ελληνικός λαός για τους αγώνες του για δημοκρατία και ελευθερία που οδήγησαν στην πτώση της δικτατορίας και στη Μεταπολίτευση.

    Στην ίδια ανακοίνωση ωστόσο ο Δήμος Αθηναίων απαντά σε σχόλια τα οποία γράφτηκαν κυρίως στα social media κάνοντας λόγο για επιθέσεις που δέχθηκε η κυρία Σακελλαροπούλου για την εν λόγω βράβευση.

    «Είναι λυπηρό, απαράδεκτο και ντροπιαστικό, να επιτίθενται ορισμένοι κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων, για μια εκδήλωση θεσμό που αφιερώνεται στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία. Είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικό ότι την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχύεται η ακροδεξιά, αμαυρώνουν μια τέτοια σημαντική επέτειο για την Ελλάδα και τον λαό της», τονίζει ο δήμος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του απαντώντας σε σχόλια ότι η κίνηση αυτή συνδέεται με την προεκλογική εκστρατεία του Χάρη Δούκα για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Δήμου Αθηναίων

    «Το βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων από το 2016. Η τελετή απονομής είθισται να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, που γίνεται αρχές Οκτωβρίου, μια σημαντική πρωτοβουλία του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Art and Culture Foundation.

    Η επιλογή των βραβευμένων γίνεται από Συμβουλευτική Επιτροπή του Δήμου, στην οποία συμμετέχουν ο Ακαδημαϊκός κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος και ο Serge Schnemman, editorial board των N.Y Times, και ο Ν. Κωνσταντάρας, δημοσιογράφος της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

    Επισημαίνουμε ότι η σύνθεση της επιτροπής παραμένει όπως ήταν και στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Έχουν βραβευτεί ως τώρα ξένες προσωπικότητες, όπως οι Jean-Claude Juncker και Volodymyr Zelenskyy.

    Εφέτος, λόγω της επετείου των 50 χρόνων από την Μεταπολίτευση, προτάθηκε από την επιτροπή, και έγινε αποδεκτό από τον Δήμαρχο, το βραβείο να αφορά τους αγώνες και τις θυσίες των ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία.

    Το βραβείο θα το παραλάβει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, για λογαριασμό όλων μας.

    Σημαντικό γεγονός αποτελεί ότι στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι πρέσβεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, γιατί την ίδια περίοδο έδωσαν και οι λαοί των χωρών αυτών το δικό τους αγώνα για τη Δημοκρατία.

    Είναι πράγματι όχι μόνο λυπηρό, αλλά απαράδεκτο και ντροπιαστικό, να επιτίθενται ορισμένοι κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας και του Δημάρχου Αθηναίων, για μια εκδήλωση θεσμό που αφιερώνεται στους αγώνες του Ελληνικού λαού για τη Δημοκρατία.

    Είναι ακόμη περισσότερο ανησυχητικό ότι την ώρα που σε όλη την Ευρώπη ενισχύεται η ακροδεξιά, αμαυρώνουν μια τέτοια σημαντική επέτειο για την Ελλάδα και τον λαό της».

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα Οδός/Κεντρική Οδός: Χρυσή διάκριση στα Environmental Awards 2024

    Συγκινεί η σύντροφος του 26χρονου Ιωνά Καρούση που σκοτώθηκε στο Τεβ Αβίβ

    Μασούντ Πεζεσκιάν(Ιράν): Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τα “εγκλήματα” διαφορετικά θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση



    ΣΧΟΛΙΑ