• Πολιτική

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

    • NewsRoom

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης


    Κάθε μήνα η δημοσιογραφική ομάδα του mononews.gr θα κρίνει και θα δημοσιεύει ποιοι είναι αυτοί που ξεχώρισαν στις προηγούμενες 30 ημέρες. Που ξεχώρισαν είτε θετικά είτε αρνητικά.

    Έτσι για τον μήνα Σεπτέμβριο η ομάδα του mononews.gr θεωρεί ότι:

    1. Οι winners είναι ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης, ο επιχειρηματίας Βασίλης Κάτσος, ο CEO του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ και ο εφοπλιστής Θεόφιλος Πριόβολος.
    2. Οι losers είναι ο τέως υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο επικεφαλής της HSBC, Peter Yeates, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο επικεφαλής της Μοτοδυναμικής κ. Πάρης Κυριακόπουλος.

    Loser

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

    Tο 2002, ο Γιάννης Αγγελάκας είχε γράψει ένα τραγούδι που έδωσε τον τίτλο σε μία ταινία του αείμνηστου Νίκου Νικολαΐδη «Ο χαμένος τα παίρνει όλα», με στίχους που έμειναν στην Ιστορία, όπως «το ξέρεις πως κερδισμένος βγαίνει τελικά όποιος χαμογελάει μπροστά στην καρμανιόλα».

    Εκείνη την χρονιά, ο εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ασκούσε δίωξη στον επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη για πέντε κακουργήματα. Πέντε κακουργήματα, πέντε χρόνια – τόσο χρειάστηκε η Δικαιοσύνη για να απαλλάξει με βούλευμα τον Mr Intracom.

    Τα χρόνια πέρασαν και για μεν τον Σωκράτη Κόκκαλη ό,τι ακούγεται έχει να κάνει με μία πιθανή επάνοδό του στα media, για δε τον κ. Παπαγγελόπουλο ακούγονται περίπου τα πάντα: μέσα στις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για να αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία την παραπομπή του σε ειδική προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής. Εν ολίγοις, σε προανακριτική επιτροπή, με το Ειδικό Δικαστήριο να αχνοφαίνεται στο βάθος…

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – αλλά τώρα καταγγέλλεται από εν ενεργεία δικαστικούς ότι επιχειρούσε χειραγώγηση της Δικαιοσύνης.

    Στο κόμμα που υπηρέτησε οι περισσότεροι τον βλέπουν με μισό μάτι, ο ίδιος βλέπει σκευωρίες εναντίον του. Πόσο διαφέρει από τον κερδισμένο που χαμογελά μπροστά στην καρμανιόλα;



    ΣΧΟΛΙΑ