ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega», με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων, ανέφερε πως «και οι κρίνοντες κρίνονται, όπως έχει πει από το 1963 ο Γεώργιος Παπανδρέου».
Αποσαφηνίζοντας πως «άλλο είναι η κριτική στη Δικαιοσύνη και άλλο ο σεβασμός», τόνισε πως «όλες οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι εφαρμοστέες, άρα σεβαστές. Όμως, πρέπει να κρίνονται. Κρίνουμε τη Δικαιοσύνη επειδή ακριβώς τη σεβόμαστε».
«Το έκανε και η Νέα Δημοκρατία με αφορμή άλλες υποθέσεις παλαιότερα, όταν άλλοι δικαστικοί εισαγγελικοί λειτουργοί είχαν δώσει την εντύπωση ότι συνέπλεαν τότε με την εκτελεστική εξουσία. Και εγώ αναρωτιέμαι, πότε είχε δίκιο η ΝΔ; Τότε που έκανε την κριτική ή τώρα που έρχεται και φωνάζει εναντίον της αντιπολίτευσης;» πρόσθεσε.
Ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «εμείς δεν δεχόμαστε την παραδοχή ότι για όλα φταίνε τέσσερις περίεργοι ιδιώτες, οι οποίοι είχαν χόμπι να παρακολουθούν πολιτικούς αρχηγούς, ευρωβουλευτές, αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, διευθυντικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεργάτες του πρωθυπουργού και υπουργούς εν ενεργεία. Και μάλιστα ήταν τόσο καλοί σε αυτό που ήρθε μετά η κυβέρνηση και τους έδωσε την άδεια να εξάγουν το αδιανόητα ακριβό λογισμικό Predator και σε ανελεύθερες κατ’ όνομα δημοκρατίες της Αφρικής. Δεν το δεχόμαστε.
Χρειαζόμαστε περισσότερο φως και στην Ελλάδα και στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη. Για εμάς δεν είναι ζήτημα προσωπικό του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά ζήτημα δημοκρατίας και κράτους δικαίου στον πυρήνα των ατομικών μας ελευθεριών. Να μιλάμε και να ζούμε ελεύθερα σε μία πραγματικά φιλελεύθερη δυτική χώρα».
Ερωτηθείς εάν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Μάντζος απάντησε ότι «εμείς δεν το βλέπουμε με όρους αστρονομικούς για το ποιος είναι ο πλανήτης γύρω από τον οποίο θα κινηθούν όλοι οι υπόλοιποι. Αλλά με όρους ιστορικούς» και εξήγησε: «Το ΠΑΣΟΚ, που συμπληρώνει πενήντα χρόνια ζωής, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα λειτουργούσε πάντοτε ως ο παράγοντας εκείνος που ενέπνεε, ένωνε, συνέθετε ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις με όρους μεταρρυθμιστικούς, όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και τελικά κυβερνητικούς. Το ΠΑΣΟΚ δεν αρκέστηκε ποτέ σε έναν ρόλο διαμαρτυρίας. Πάντοτε καταθέτει ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα με ωφέλιμες για τους πολίτες προτάσεις. Για αυτό έχουμε καταθέσει προτάσεις για όλα τα ζητήματα όπως η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια, η στεγαστική κρίση, η υγεία στα νησιά, στην ενδοχώρα και στις ορεινές περιοχές».
Συγκεκριμένα για την αισχροκέρδεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπενθύμισε: «Εμείς επιμένουμε για την ανάγκη ρύθμισης και στο ζήτημα των βασικών καταναλωτικών αγαθών αλλά και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που είναι της επικαιρότητας. Η ρύθμιση δεν σημαίνει ένα κράτος το οποίο θα αποφασίζει για τα πάντα. Αλλά ένα κράτος το οποίο θα παρεμβαίνει, θα θέτει άκρα όρια ανταγωνισμού και κανόνες, θα επιβάλλει πρόστιμα και θα τα εισπράττει».
Εκτιμώντας, παράλληλα, ότι οι συνθήκες στη Μέση Ανατολή πιθανό να πυροδοτήσουν νέο κύμα ακρίβειας στην ενέργεια, ο κ. Μάντζος επανέλαβε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα πριν καν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για να απεξαρτήσει την ελληνική οικονομία από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με όρους ενεργειακής δημοκρατίας. Γιατί δεν μπορεί κανείς να έχει ένα φωτοβολταϊκό στη στέγη του και να παράγει και την ενέργεια που χρειάζεται να καταναλώσει, έχοντας και σύνδεση στο δίκτυο; Διότι το δίκτυο έχει δοθεί στους μεγάλους. Αυτή είναι η αλήθεια».
Διαβάστε επίσης:
ΗΠΑ: Μεγάλη μείωση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας – Ανοδική αντίδραση στη Wall Street
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άδωνις, ο «Ρομπέν των ασθενών»: Ασχολείται με τα προβλήματα και τα λύνει – Αρθρο παρέμβαση
- Προμηθευτές: Να πληρώνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις παραπάνω απώλειες δικτύου- Στο 18% το 2022, επιπλέον 200 εκ. χαράτσι
- Θετικά υποδέχτηκαν οι Αγορές τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου, αλλά ο πλανήτης αγωνιά
- Οινοποιία Τσάνταλη: Από τα σαλόνια του Κρεμλίνου στην πτώχευση