• Πολιτική

    Λευτέρης Αυγενάκης: Συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ για τη διαγραφή του – Δεν παραδίδει την έδρα του

    • NewsRoom
    Λευτέρης Αυγενάκης,υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

    Λευτέρης Αυγενάκης, πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης


    Να αποπεμφθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ αναμένεται ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το περιστατικό με την χειροδικία σε υπάλληλο αεροπορικής εταιρίας.

    Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του.

    Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

    Ο πρώην υπουργός πριν από λίγο έδωσε εξηγήσεις στον γραμματέα της Κ.Ο. Σταύρο Καλαφάτη για το περιστατικό ενώ προηγουμένως υπήρξε επικοινωνία και με τον Κώστα Τασούλα με τον πρόεδρο της Βουλής να του ζητάει το λόγο για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews αυτή την ώρα συνεδριάζει η επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ.

    Σε κάθε περίπτωση αναμένεται και η άρση ασυλίας του βουλευτή Ηρακλείου.

    «Ημουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου»

    «Ημουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας» τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του εξαιτίας του πολύκροτου περιστατικού στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

    Ο κ. Αυγενάκης αναφέρει συγκεκριμένα: 

    «Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου απο την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή. Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη. Ήμουν και παραμένω Βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος. Ανήκω στη Νεα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

     

     

    To χρονικό της διαγραφής

    Το περιστατικό χειροδικίας κατά υπαλλήλου στο αεροδρόμιο, η φράση του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» και θα «σε μεταθέσω δυσμενώς», αλλά και η μισή συγγνώμη που είπε στη συνέχεια, εξόργισαν το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και το πρόεδρο της Βουλής. Κώστα Τασούλα, ο οποίος χαρακτήρισε αντικοινοβουλευτική τη συμπεριφορά του και προέβει στον αποκλεισμό του βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη από τις συνεδριάσεις της Βουλής επί δεκαπενθήμερο.

    Εξοργισμένος ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το βίντεο της ντροπής και κυρίως με τη φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Στη συνέχεια ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ζήτησε από τον Αυγενάκη να απολογηθεί για το περιστατικό, ενημερώθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και οι διαδικασίες ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

    «Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τον Λευτέρη Αυγενάκη και το περιστατικό που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

    Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «Θα βγει ανακοίνωση από τον ίδιο σε λίγο. Περιμένουμε την θέση του βουλευτή του πρώην Υπουργού και πλέον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας».

    Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πάντως ότι «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαριαία και λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».

    «Είναι αυτονόητο ότι δέχομαι να υπάρξει άρση ασυλίας για να αναλάβω τις ευθύνες μου» πρόσθεσε λίγο αργότερα o Αυγενάκης μιλώντας στο MEGA όπου επέμεινε ότι δεν υπήρξε χειροδικία αλλά ζήτησε να πάρει το τηλέφωνο για να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Παράλληλα μιλώντας στον ΣΚΑϊ είπε ότι δεν σκέφτεται να παραιτηθεί από τη θέση του.

    Το βίντεο της ντροπής

    Το σοκαριστικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη έδωσε στη δημοσιότητα το voicenews χθες βράδυ της Τρίτης, αποκαλύπτοντας τα όσα αδιανόητα έγιναν την περασμένη Παρασκευή στις 10:00 το πρωί στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών, στην πύλη της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο.

    Σύμφωνα πάντα με το voicenews, αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι μετά το χαστούκι ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε φραστικά και σε αστυνομικούς του αεροδρομίου, ενώ επικαλέστηκε την ασυλία του απειλώντας τους με θράσος ότι «εάν μιλήσουν», θα τους «μεταθέσει δυσμενώς».

    Την περασμένη Παρασκευή, 10:00 το πρωί στην πύλη της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο, ο βουλευτής #Αυγενάκης μπέρδεψε την πύλη και έχασε την πτήση του, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις αναγγελίες με το όνομά του!

    Το περιστατικό – αν και χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του πρώην υπουργού – ανέδειξε με ανακοίνωσή της κι η ΟΣΕΥΠΕ.

    Η απάντηση Αυγενάκη

    «Λυπάμαι ξεκάθαρα και ζητω συγνώμη για την ένταση και την αναστάτωση που προκλήθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο με υπάλληλο εταιρείας, στην προσπάθεια μου να μπορέσω να επιβιβαστώ στην πτήση μου για το Ηράκλειο» ανέφερε αρχικά ο Λευτέρης Αυγενάκης στο Χ.

    «Την ίδια στιγμή όμως, είμαι έκπληκτος από τις υπερβολές και ανακρίβειες που διακινούνται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για περιστατικό «άγριου ξυλοδαρμού», «λιποθυμιών», «χειροδικιών» απο μέρους μου. Πράγματι υπήρξε ένα περιστατικό λεκτικής έντασης με υπάλληλο της εταιρείας καθώς δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ επικαλούμενος ότι είχε ολοκληρωθεί η επιβίβαση, ενώ όπως με τα μάτια μου διαπίστωνα οι επιβάτες ήταν στη φισούνα επιβίβαση» επισήμανε.
    «Τέλος αρνείτο κατ’ επανάληψη να μου επιτρέψει την δυνατότητα επικοινωνίας με προϊστάμενό του ή άλλο υπεύθυνο της αεροπορικής εταιρείας ως ύστατη προσπάθεια να καταφέρω να ταξιδέψω στην ώρα μου, κάτι που με οδήγησε να προσπαθήσω να πάρω το τηλ από τα χέρια του για να μιλήσω ο ίδιος. Ωστόσο το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο» κατέληξε.

    Διαβάστε επίσης:

    Μαντωνανάκης: «Κούρεμα» δανείων έως 190 εκατ. προβλέπει η συμφωνία με το Δημόσιο

    Δολοφονία Ψυχικό: Η 5ετία με τις business στο real estate, τα «χρυσά» οικόπεδα σε Μύκονο και Ίο και οι ξυλοδαρμοί του Στάθη

    Προσλήψεις μετά από 15 χρόνια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Οι θέσεις εργασίας
     



    ΣΧΟΛΙΑ