Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
First Top Stories

Διάγγελμα Τσίπρα μετά το (καθυστερημένο) τηλεφώνημα Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια

Διάγγελμα Τσίπρα αναμένεται αργότερα σήμερα, μετά το δεύτερο τηλεφώνημα Ζάεφ, με το οποίο αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ αναμένεται να καθυστερήσει λίγες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου. Η δικαιολογία που δίνεται για αυτή την καθυστέρηση από τις κυβερνητικές πηγές είναι η εμπλοκή του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς λόγω της διαφοράς ώρας με τις ΗΠΑ.

Πάντως, στο πλαίσιο των κυβερνητικών χειρισμών για το θέμα, η καθυστέρηση βολεύει το Μέγαρο Μαξίμου, που θα πρέπει να εκτιμήσει τη θέση που του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, ο οποίος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου προεξόφλησε ότι οι Σκοπιανοί δεν πρόκειται να εγκρίνουν την συμφωνία.

Ο προγραμματισμός των επομένων ωρών προβλέπει ότι το τηλεφώνημα Ζάεφ στον Τσίπρα θα γίνει νωρίς το απόγευμα, θα ακολουθήσει η ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών και θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάνος Καμμένος: Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει δεκτή η συμφωνία στα Σκόπια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοντά σε συμφωνία Ελλάδα – ΠΓΔΜ, τι θα πράξει ο Καμμένος

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σκοπιανό: Άλλη μία διαπραγματευτική… επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ