• Πολιτική

    Δέσποινα Παληαρούτα: Ποια είναι η 37χρονη νέα γενική γραμματέας στο υπ. Μεταφορών

    • NewsRoom

    Δέσποινα Παλιαρούτα


    Μια από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού των γενικών γραμματέων είναι η Δέσποινα Παληαρούτα η οποία πήγε στη γενική γραμματεία του υπουργείου Μεταφορών, αν και το όνομά της δεν είχε ακουστεί.

    Η Δέσποινα Παληαρούτα είναι μόλις 37 ετών και θεωρείται εξαιρετικά ικανή, κάτι που φαίνεται και από το βιογραφικό της.

    Είναι μηχανολόγος – μηχανικός με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και λάτοχος Μεταπτυχιακού από το Imperial College του Λονδίνου και MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

     

     

    Εργάσθηκε επίσης ως επικεφαλής στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση έργων ενός Στρατηγικού Χαρτοφυλακίου 11 πυλώνων σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας, αναπτύσσοντας δεξιότητες στη Διαπραγμάτευση, στη Διαχείριση Αλλαγών, Ομάδων και Πόρων.

     

    Η Δέσποινα Παληαρούτα έχει περάσει από θέσεις ευθύνης από μεγάλες εταιρείες, όπως Project Manager Officer στη Viohalco, MBA Operations Intern της AMAZON SERVICES UK, όπου διετέλεσε, μεταξύ άλλων, επικεφαλής έργου για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού του δικτύου παραλαβής σε όλη την Ευρώπη (18 κέντρα διανομής).

    Η νέα γενική γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών μιλά Αγγλικά, ενώ έχει επαγγελματικό δίπλωμα στον σύγχρονο χορό και παίζει πιάνο.

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    Νέοι γενικοί γραμματείς: Το παρασκήνιο των επιλογών, οι επιστροφές και οι καραμπόλες
    Attica Bank: Πότε θα λάβει «πράσινο φως» από Στουρνάρα το business plan της συγχώνευσης

    Ποιοι «παίκτες» του real estate επενδύουν στις ιδιωτικές φοιτητικές εστίες



    ΣΧΟΛΙΑ