Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Δέσμευση Τσίπρα ότι δεν θα μειωθούν συντάξεις

Αλέξης Τσίπρας

Αποφασισμένη να προχωρήσει το μεγάλο θέμα του ασφαλιστικού μέχρι τις 15  Ιανουαρίου του καινούργιου χρόνου εμφανίζεται η κυβέρνηση, διαψεύδοντας έτσι τα σενάρια που θέλουν τον διάλογο γι’ αυτό το θέμα  να κρατάει μέχρι και το Μάρτιο. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός, στην συνέντευξη που έδωσε χθες το βράδυ στην ΕΡΤ, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περικοπές στις κύριες συντάξεις. παρά το γεγονός ότι η άλλη πλευρά, αυτή των δανειστών, πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε μάλιστα ξεκάθαρα το πού βρίσκεται η μεγάλη διαφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών, επιμένοντας σε μικρή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών  -που πιθανόν να αποσβεστεί στο μέλλον- προκειμένου να μην περικοπούν «για δωδέκατη φορά οι κύριες συντάξεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι στην Ελλάδα με τα τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας πολλές οικογένειες ζουν από τις συντάξεις των πατεράδων η των παππούδων της οικογένειας, αφού πολλοί νέοι είναι άνεργοι.

Κυβερνητικοί κύκλοι  σχολίαζαν μάλιστα  χθες με νόημα ότι πίσω από την επίθεση της γερμανικής εφημερίδας που χαρακτήριζε την Ελλάδα «ακυβέρνητη χώρα» και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα  «νέο πρόβλημα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» βρίσκεται η άποψη Σόιμπλε και οι ακραίοι κύκλοι της Ευρώπης.

Αναφερόμενος μάλιστα και ο πρωθυπουργός -κατά την διάρκεια της συνέντευξης- στο γερμανικό δημοσίευμα τόνισε ότι «η γερμανική πρεσβεία διαψεύδει πλήρως το δημοσίευμα αυτό. Βεβαίως υπάρχει, και κάτι θέλει να πει. Ότι υπάρχουν ορισμένοι συντηρητικοί κύκλοι οι οποίοι δε χάνουν ευκαιρία να βάλουν εναντίον της Ελλάδος». Σήμερα πάντως, πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, είχαμε απόλυτη διάψευση του δημοσιεύματος εκ μέρους της γερμανικής πρεσβείας, κάτι που δεν συνηθίζεται.