ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κάλεσε εκ νέου την ΕΕ να δώσει σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι το έχει παρακάνει, καθώς και ότι η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ο υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «μερικές φορές η ΕΕ επέτρεψε στην Τουρκία να καταλήξει σε λανθασμένα συμπεράσματα, και αυτό δεν είναι καλό για την Τουρκία, αλλά ούτε και για την Ε.Ε. και την τουρκική κοινωνία. Δεν είναι επίσης καλό για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Μεσόγειο και γενικά στην περιοχή.»
Υποστήριξε ακόμα ότι η Τουρκία προσπαθεί να ξαναγράψει τους κανόνες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι «η Τουρκία έστειλε μισθοφόρους τζιχαντιστές στην Λιβύη. Η Τουρκία προσπαθεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση του Προέδρου Σίσι στην Αίγυπτο. Η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία και στο Ιράκ. Οπουδήποτε υπάρχει πρόβλημα, η Τουρκία είναι εκεί.»
Διαβάστε ακόμα:
Τουρκία: Νέα ΝΟΤΑΜ για 13 ελληνικά νησιά
Φώφη Γεννηματά: Κυρώσεις κατά της Τουρκίας ζητά με επιστολή προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Blend Development: Νέο deal για την οικογένεια Καλλιτσάντση
- Goldman Sachs για Alpha Bank: Οι 5 λόγοι που κάνουν top pick τη μετοχή σε Ελλάδα και Ευρώπη
- Η Alpha Bank και τα 2,7 ευρώ, η νέα κίνηση Γουάτσα, τα παράπονα Χάνη στην πρέσβειρα, ο εξαφανισμένος υπουργός, τέλος οι διαρροές για τον ανασχηματισμό και τι δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ
- Γνωρίζοντας τον Τραμπ: Ο άνθρωπος και η ηθική
