O ΣΥΡΙΖΑ έκανε και πάλι την έκπληξη και ενώ πριν από περίπου έναν χρόνο είχε ψηφίσει τελικά -έπειτα ένα γαϊτανάκι αμφιταλαντεύσεων- την προμήθεια των μαχητικών Rafale, είπε τώρα «όχι» στην απόκτηση των επιπλέον έξι μαχητικών αεροσκαφών για την ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Η άρνηση αυτή συνοδεύτηκε από μία γλαφυρή δικαιολόγηση της στάσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον εισηγητή του, Γιώργο Τσίπρα, να λέει ότι η απόκτηση των επιπλέον έξι Rafale είναι «out of the blue», χωρίς να διαφαίνεται από τα συμφραζόμενα ότι γνωρίζει τι σημαίνει η συγκεκριμένη έκφραση.

1

«Γιατί έπρεπε ξαφνικά να πάμε σε άλλα έξι Rafale; Κανείς από τους βουλευτές της ΝΔ δεν μπορεί να μας εξηγήσει γιατί την απόφαση την πήρε μόνος του ο Πρωθυπουργός και την ανακοίνωσε στη ΔΕΘ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας θεωρώντας προφανώς ότι τα επιπλέον Rafale δεν αποτελούν εισήγηση των αρμοδίων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της ηγεσίας της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αυτά τα επιπλέον έξι Rafale είναι όπως λένε στο χωριό μου out of the blue. Δεν μπορεί να γίνει δεκτή αυτή η απόφαση», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τις προμήθειες των Rafale, των φρεγατών FDI (Βelh@rra) και για τις τορπίλες των υποβρυχίων.

Και οι εκπλήξεις δεν τελείωσαν εκεί, καθώς στην ίδια τοποθέτησή του, ο εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού, ενημέρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει υπέρ της προμήθειας των φρεγατών Belh@rra και των τορπιλών για τα υποβρύχια… Ίσως ως πιο απαραίτητες από ότι η ενίσχυση των Rafale της ΠΑ.

Kι όλα αυτά με δεδομένη την ευρεία αποδοχή που φαίνεται ότι απολαμβάνει η προμήθεια των Rafale στο πλαίσιο της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – Γαλλίας από την κοινή γνώμη, με το 64% των ερωτηθέντων στην τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας στον Σκάϊ: Η επίθεση στον Μητσοτάκη, η ΔΕΗ και o Ανδρουλάκης

Σχέδιο Εκτάκτου Ανάγκης – Πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα στην περίπτωση διακοπής του φυσικού αερίου από Ουκρανία – Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου