ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να προδώσει την επίσημη θέση του κόμματος του και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση το Αλέξη Τσίπρα εξήγησε από το βήμα της Βουλής ο Σπύρος Δανέλλης. Μάλιστα παραδέχθηκε, η στάση του ακούγεται μεν ανορθόδοξη, αλλά όπως αναρωτήθηκε «μήπως όμως ζούμε σε κανονικές στιγμές»;
Ο Σπύρος Δανέλλης επέμεινε ότι υποστήριζε από την πρώτη στιγμή «να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όταν συνδέεται με το Μακεδονικό». Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε «αν δεν υπάρχει η τωρινή κυβέρνηση τότε δεν υπάρχει και η συμφωνία αφού το σύνολο της αντιπολίτευσης την αποκρούει».
«Οι εκλεκτικές συγγένειες καθορίζουν τις στέρεες συμμαχίες» ανέφερε ο κ. Δανέλλης. «Δεν με αφορούν οι προφάσοις εν αμαρτίες. Δεν με πτοούν οι απειλές και οι λοιδωρίες».
Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως «απαιτείται περίσσια θράσους να κουνάνε το δάκτυλο εκείνοι που σκύλεψαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού», ενώ επιτέθηκε στα ΜΜΕ λέγοντας πως δέχεται «επιθέσεις από μερίδα δημοσιογράφων που έχουν μάθει να λειτουργούν ως γραφεία προπαγάνδας παρά ως λειτουργοί του Τύπου».
«Η Συμφωνία των Πρεσπών και τα παρεπόμενά της δημιουργούν νέους πολιτικούς συσχετισμούς» είπε ο κ. Δανέλλης. «Πάντα υποστήριζα ότι το κατά Φουκουγιάμα τέλος της ιστορίας ούτε έχει έρθει ούτε πρόκειται να έρθει».
Απευθυνόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, απαντώντας στη χθεσινή ομιλία του προέδρου του Ποταμιού, ο κ. Δανέλλης ανέφερε: «Αγαπητέ μου Σταύρο, ότι παραμένω σταθερός 20 χρόνια τώρα σ’ αυτό που θεωρώ εθνικά επωφελές και σταθερός στις αρχές και τις αξίες μου. Η ΝΔ που έχτισε το πατριωτικό κράτος και χρεοκόπησε τη χώρα και χιλιόμετρα απέχει από τον ευρωπαϊκό φιλελευθερισμό που εμείς επαγγελόμαστε τι σχέση έχει αυτό με το Ποτάμι;».
Δικαιολογώντας την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη και να ανοίξει την πόρτα γα συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η σχέση του με το Ποτάμι «είχε καταστεί ληξιπρόθεσμη».
«Σταύρο, αύριο στις Πρέσπες εύχομαι να μην κάνετε ούτε το έγκλημα, ούτε το λάθος» συνέχισε και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Ο πολιτικός υποχρεούται να ακολουθήσει τις αρχές και τη συνείδηση του αταλάντευτα».