• Top Stories

    Φραγκίσκος Λεμονής: Σε πλειστηριασμό η μεζονέτα στο Καστρί για 870.000 ευρώ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Tο …κοτέτσι της Βυτίνας : Εδώ βγαίνει στο σφυρί από την Alpha Bank η μεζονέτα του Φραγκίσκου Λεμονή στην οδό Δάφνης της Νέας Ερυθραίας θα γλίτωνε η τριώροφη βίλα της Βυτίνας με τα “δέκα μπάνια” που λένε και οι ντόπιοι; Τον τελευταίο καιρό δεν είναι συχνοί οι επισκέπτες της βίλας στη Βυτίνα, με την πισίνα στον τρίτο όροφο. Το πλέον δυσάρεστο είναι, όμως, πως ρημάζει και το …κοτέτσι που διατηρούσε στα περίχωρα της αρκαδικής πόλης η οικογένεια Λεμονή ώστε να έχουν φρέσκα αυγά παιδιά και εγγόνια!

    Μαθαίνουμε πως ο μακρινός συγγενής της οικογένειας που συντηρούσε το κοτέτσι τους ψάχνει για να μάθει τι θα κάνει αφού η εγκατάσταση έχει υψηλό κόστος συντήρησης για τα πίτουρα και τις άλλες τροφές. Που να καταλάβει ο αγνός επαρχιώτης πως η οικογένεια έχει εσχάτως άλλες προτεραιότητες;

    Ο πλειστηριασμός της μεζονέτας στο Καστρί έχει προγραμματιστεί από την Alpha Bank για τις 22 Νοεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς τις 870.000 ευρώ.

    Μαζί με τις θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων… Χθες, πάντως, εκπρόσωποι της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων συναντήθηκαν με την πλευρά Λεμονή η οποία τους διαβεβαίωσε πως εντός των ημερών κλείνει το deal με τον Σάμι Φάις.

    Οι 380 εργαζόμενοι της Καλογήρου είναι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση μήνα. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, η εταιρεία είναι σε διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες για την εξαγορά της από τον όμιλο επιχειρήσεων Σάμι Φαις (Adidas, Puma, Factory Outlets), οι οποίες όπως δήλωσαν θα ολοκληρωθούν σύντομα.

    Στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί, με μεγαλύτερο μέτοχο τον Σάμι Φάις, θα μεταβιβασθούν τα σημεία πώλησης και τα σήματα, ενώ έχει  αναλάβει την υποχρέωση να διατηρήσει το σύνολο των θέσεων εργασίας.

    Η εταιρεία δεσμεύτηκε, επίσης, να καταβάλει τους μισθούς Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου, να καταθέσει υπόμνημα με το σχέδιο εξαγοράς, χρονοδιάγραμμα ενεργειών της για την ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων και να προχωρήσει σε ουσιαστική διαβούλευση με τους εργαζόμενους, το κλαδικό σωματείο και την ΟΙΥΕ.

    Δεν γνωρίζουμε αν τους πίστεψαν!

    Περασμένα μεγαλεία

    Για περίπου 2 εκατ. ευρώ πωλείται το συγκρότημα κτιρίων γραφείων και καταστημάτων Cosmos Center στη διασταύρωση της Λεωφόρου Κηφισίας με την Πανόρμου το οποίο έχει χτυπηθεί από την πολυετή κρίση.

    Σημαντικό τμήμα των γραφειακών χώρων του συγκροτήματος, και συγκεκριμένα ο 7ος και ο 8ος όροφος, είναι μισθωμένοι στην Mediatel με συμβόλαιο που εκπνέει τον Μάρτιο του 2025. Πρόκειται για κατασκευή των αρχών της δεκαετίας του ’90 που ουδέποτε κατάφερε να ακμάσει όπως πιθανώς του άξιζε.

    Οι ίδιοι σύμβουλοι ακινήτων, η Proprius που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τον πολυεθνικό κολοσσό του real estate Cushman & Wakefield, έχει βγάλει και προς μίσθωση (όχι προς πώληση) και τμήμα του γνωστού γραφειακού συγκροτήματος που είχε κατασκευάσει ο Μπ. Βωβός στην οδό Τζαβέλλα στο Χαλάνδρι, στο ακίνητο της ρωσικής πρεσβείας. Σήμερα μεταξύ των ενοίκων του συγκροτήματος είναι και η Vodafone.

    Ο πολιτευτής και τα διόδια Βαρυμπόμπης

    Στο πάλαι ποτέ Υπόλοιπο Αττικής θέλει να πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έσπευσε την Τετάρτη στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής που συζήτησε το θέμα με τους υπό έγκριση πλευρικούς σταθμούς διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.

    Ο Σπίρτζης, για να αναχαιτίσει τους πρώην αγανακτισμένους (και νυν διορισμένους, κατά τη γνωστή δήλωση του Νίκου Πορτοκάλογλου) συντρόφους του “Δεν Πληρώνω” δεσμεύθηκε πως δεν θα μπουν διόδια, ενώ επανέλαβε τα γνωστά περί αναλογικών διοδίων και άλλα.

    Ακολούθησε ένα πανηγυρικό ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου που ζητούσε να μη μπουν ποτέ τα διόδια στους δύο κόμβους – και ας προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης της Ιόνιας Οδού (!) – και να μειωθούν τα διόδια στην Αττική Οδό. Καλά, κανείς δε σκέφτηκε να ρωτήσει και τις τράπεζες ή τους εργολάβους που διαχειρίζονται τα δύο έργα; Αφού θα “καθαρίσει” ο Χρήστος Σπίρτζης η στήλη είναι ήσυχη.

    Ξέχασαν τις ανεξάρτητες αρχές

    Στην κυβέρνηση, την ίδια που εγκαλούσε ως “γερμανοτσολιάδες” όσους ήταν υπέρ της παραχώρησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ που τελικά πώλησε, ξέχασαν τις ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές οι οποίες έπρεπε να δημιουργηθούν ώστε να εποπτεύουν τους ιδιώτες που ελέγχουν πλέον τα ιδιωτικά μονοπώλια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδικά στον Πειραιά είχαν θεσμοθετήσει και νέα δημόσια αρχή λιμένα η οποία σε συνδυασμό με τη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ) θα εποπτεύουν την Cosco για το αν τηρεί τα συμφωνηθέντα με τη λειτουργία του λιμανιού, τις επενδύσεις, κλπ.

    Μαθαίνουμε πως αυτές τις ημέρες προσελήφθη εκείνος ο ανεξάρτητος σύμβουλος που θα ελέγχει ειδικά για τις επενδύσεις τους Κινέζους. Στην Θεσσαλονίκη, που τώρα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός, τα πράγματα βρίσκονται ακόμα πιο πίσω.

    Ούτως ή άλλως ο νέος επενδυτής θα έχει επτά ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσει δεσμευτικές επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ. Μάλλον θα χρειαστεί να επενδύσει περισσότερα από ανάγκη…



    ΣΧΟΛΙΑ