• Άρθρα

    Βασίλης Κοντοζαμάνης: Στις 9 Ιουνίου διαμορφώνουμε το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας

    • Βασίλης Κοντοζαμάνης
    Βασίλης Κοντοζαμάνης

    Βασίλης Κοντοζαμάνης


    Η εποχή που διανύουμε είναι αδιαμφισβήτητα πολύπλοκη. Ο κόσμος αλλάζει με απίστευτη ταχύτητα. Τα τελευταία χρόνια, δεν έχουμε ζήσει λίγα. Βιώσαμε και βιώνουμε παγκόσμιες κρίσεις. H γεωπολιτική σφαίρα αλλάζει, ενώ ταυτόχρονα είμαστε μάρτυρες ιστορικών προκλήσεων και ευκαιριών. Κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλείται να βρει τη δική του θέση στο νέο αυτό υπό διαμόρφωση περιβάλλον.

    Οι σημερινοί ευρωπαϊκοί συσχετισμοί έρχονται να προστεθούν ως κρίσιμες συνιστώσες στις προκλήσεις και στα ερωτήματα των ευρωεκλογών. Ο ευρωσκεπτικισμός αναδύεται ως τάση σε σημαντική μερίδα πολιτών, ενώ ταυτόχρονα η υπάρχουσα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου χαρακτηρίζεται από κατακερματισμένες ευρωομάδες βουλευτών. Στο πλαίσιο αυτό, το ερώτημα που προκύπτει αφορά τη θέση της Ελλάδας στη σύγχρονη πραγματικότητα εντός της Ευρώπης. Με δύο λόγια, όλα όσα μας απασχολούν, θα επηρεαστούν άμεσα και καθοριστικά από τις ευρωεκλογές.

    Η Πατρίδα σήμερα δεν βρίσκεται εκεί που ήταν πριν μία πενταετία. Η χώρα μας έχει καταφέρει να σημειώσει μια σταθερή πορεία εξέλιξης. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη αφήνοντας πίσω στο παρελθόν ζητήματα και στρεβλώσεις, που ταλάνιζαν για χρόνια την ελληνική κοινωνία, οδηγεί με ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία την Ελλάδα μπροστά, παρά την ασταθή παγκόσμια συγκυρία. Παράλληλα, στο διεθνές περιβάλλον κατορθώσαμε και ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη και το κύρος μας. Είμαστε ισότιμοι συμπαίκτες και αξιότιμοι σύμμαχοι.

    Το διακύβευμα, λοιπόν, των ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα στην Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να είναι ισχυρή και η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων το μόνο και αποκλειστικό κριτήριο των πρωτοβουλιών και αποφάσεων μας. Οι ευρωεκλογές είναι, επομένως, εθνικές κάλπες. Και μ’  αυτό το κριτήριο κατά νου στις 9 Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν.

    Γιατί; Διότι, η ασφάλεια των συνόρων μας, η περιφερειακή ανάπτυξη ως απάντηση στη δημογραφική κρίση,  το μεταναστευτικό, και η ανθεκτικότητα, η αυτάρκεια και η ανταγωνιστικότητα, είναι ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας. Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές χρειάζεται με εμπειρία, γνώση και αποτελεσματικότητα να δώσουν μάχες  για τα ελληνικά συμφέροντα. Χρειάζεται με το κατάλληλο υπόβαθρο να είναι γνώστες και όχι μόνο γνωστοί της ελληνικής κοινωνίας. Χρειάζεται οι άνθρωποι που θα στείλουν οι πολίτες στις Βρυξέλλες να είναι μέρος της κοινωνίας και αποστασιοποιημένοι απ αυτή.

    Η 9η Ιουνίου είναι μια μέρα με διπλή σημασία και επιρροή. Είναι η μέρα που οι πολίτες  θα στείλουν μήνυμα κατά του λαϊκισμού και υπέρ της επιχειρηματολογίας εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, ενάντια του καιροσκοπισμού και υπέρ των πραγματικών μεταρρυθμίσεων, που εκσυγχρονίζουν την Ελλάδα. Είναι η μέρα που η Πατρίδα θα συνεχίσει την πορεία προόδου προς ένα σταθερό και ασφαλές μέλλον. Με πυξίδα τα ιδανικά και τις αξίες μας, στις 9 Ιουνίου, συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας, στην Πατρίδα μας, και στους Έλληνες όλου του κόσμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωμανός: Οι 9 αναρτήσεις για το ίδιο θέμα σε λιγότερο από 17 ώρες προδίδουν τον πανικό Κασσελάκη

    Παύλος Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;

    Χρυσοχοΐδης: Έχουμε περίπου 50 συλλήψεις κάθε 24ωρο, ενώ έχουμε ιδρύσει 63 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα



    ΣΧΟΛΙΑ