• Άρθρα

    Το «Βατερλώ» του Κασσελάκη, τα λουλούδια του Κυριάκου και η αποτυχία της πολιτικής

    Βασίλης Κανέλλης

    Βασίλης Κανέλλης


    Ποιος Γκρίνμπεργκ; Ποιο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και ποιο προσωπικό χάρισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη;

    Όλα αυτά μπροστά στο «θείο δώρο» που ακούει στο όνομα Στέφανος Κασσελάκης, είναι υποδεέστερα.

    Αν δεν υπήρχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να τον εφεύρει, να τον φτιάξει και να τον αφήσει να αυτοκαταστρέφεται… διαλύοντας και τις όποιες ελπίδες μιας ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι σε κάθε είδους αλαζονεία.

    Νομίζω ότι ο χαρισματικός επικοινωνιακά Στέφανος, ο φωτογενής νέος και άφθαρτος (σε σχέση με τους αντιπάλους του) Κασσελάκης είναι ταυτόχρονα και αυτοκαταστροφικός.

    Θέλεις από άγνοια; Θέλεις επειδή διακρίνεται από ακραίο ναρκισσισμό;

    Θέλεις διότι εμφανίζει τεράστια κενά γνώσεων, πολιτικής κουλτούρας;

    Ή μήπως επειδή τελικά ξέρει καλά τι κάνει, εφαρμόζοντας μια τακτική που οδήγησε στην κορυφή πολιτικούς «τενεκέδες» όπως ο Τραμπ, ο Όρμπαν, η Μελόνι, ο Φάρατζ και διάφοροι άλλοι «γελωτοποιοί» της πολιτικής, που ωστόσο είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι;

    Προσοχή. Δεν λέω ότι ο Κασσελάκης δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Το αντίθετο.

    Επειδή υπάρχουν τα άσχημα προηγούμενα άλλων χωρών ή επειδή ακόμη και εδώ στην Ελλάδα έχουμε παραδείγματα αστείων πολιτικών παραδειγμάτων, μπορεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να θριαμβεύσει.

    Εδώ έγινε αντιπρόεδρος κυβέρνησης και είχε την άμυνα της χώρας στα χέρια του ο Καμμένος θα κολλήσουμε στον Κασσελάκη που έχει και κάποιο επικοινωνιακό χάρισμα;

    Για να μη θυμηθούμε διάφορους τσαρλατάνους που μπήκαν στη Βουλή με την ψήφο του ελληνικού λαού, με τρανό παράδειγμα τη Χρυσή Αυγή ή κάποιους που συνεχίζουν και πουλάνε αλοιφές για τη φαλάκρα;

    Ωστόσο, ο Κασσελάκης μπορεί να φτάσει στην κορυφή και να κερδίσει τον Μητσοτάκη αφού πρώτα διαλύσει το χώρο τον οποίο υποτίθεται ότι υπηρετεί.

    Και θα το κάνει αυτό έχοντας ως υποστηρικτές άλλοτε ιεροκήρυκες της Αριστεράς τύπου Πολάκη κι άλλοτε όλους εκείνους που παραμένουν στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ αυτοεξευτελιζόμενοι και γράφοντας με μαύρα γράμματα τον επίλογο της καριέρας τους.

    Η υπόθεση του πόθεν έσχες ανέδειξε όλες τις προσωπικές αδυναμίες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ και όλες τις παθογένειες μιας κεντροαριστεράς κατακερματισμένης, υποτιμημένης, αδύναμης, που δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στη ΝΔ.

    Δεν στέκομαι στο τι περιουσία έχει και δεν έχει ο Κασσελάκης. Στο αν κρύβει λεφτά, αν είναι πλούσιος ή αν είναι fake κροίσος που πουλάει καθρέφτες στους ιθαγενείς.

    Στέκομαι στον τρόπο και στον χρόνο που επελέγη να φτιαχτεί μια συγκεκριμένη ατζέντα, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές. Μια στρατηγική παντελώς αποτυχημένη, που μοιάζει με αυτοχειρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο γιατί επιλέγεται από τον Κασσελάκη να μιλάμε γι’ αυτόν αντί για τα πραγματικά διακυβεύματα των Ευρωεκλογών.

    Το μεγάλο λάθος

    Αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να φέρει τους νέους και τους αναποφάσιστους στην κάλπη, επί της ουσίας τους διώχνει. Τους απομακρύνει διότι δημιουργεί την αίσθηση ότι «όλοι ίδιοι είστε».

    Τι χειρότερο από έναν νέο πολιτικό αρχηγό να μπαίνει στο ίδιο ράφι με τους άλλους;

    Και τι χειρότερο για τη χώρα ένας 35άρης αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταφέρνει με την ανεπάρκειά του να υποβαθμίσει το ήδη προβληματικό πολιτικό μας σύστημα; Και να προωθεί μια… μεταπολιτική ατζέντα που δεν έχει καμιά σχέση με την Κεντροαριστερά;

    Σε λίγες ώρες οι πολίτες προσέρχονται στις κάλπες – όσοι προσέλθουν- για να ψηφίσουν για την Ευρωβουλή, αλλά επί της ουσίας είναι παντελώς αδιάφοροι.

    Και αυτή την αδιαφορία κυρίως την παρήγαγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Μια χαρά συμφέρει την κυβέρνηση να μη μιλάμε για την ακρίβεια, για το κράτος δικαίου, για τις ευθύνες για τα Τέμπη ή ακόμη και για την αποτυχία της ΕΕ σε βασικούς άξονες πολιτικής.

    Η αντιπολίτευση όμως; Ο Κασσελάκης που είναι σίγουρος ότι θα γίνει πρωθυπουργός;

    Γι’ αυτό σας είπα από την αρχή: Λουλούδια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Δημοσκόπηση Prorata: Η ΝΔ μεταξύ 29,5 και 35,3% – Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση
    Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέο viral TikTok – «Με συγχωρείτε για το clickbait»
    Τράπεζες: Μέρισμα στους μετόχους μετά από 16 χρόνια – Τι θα δώσουν Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς
     



    ΣΧΟΛΙΑ