array(0) {
}
        
    
Menu
0.62%
Τζίρος: 121.24 εκατ.

Tesla: Ανέκαμψε μετά την πληροφορία ότι ο Έλον Μασκ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Τραμπ

Comments

Πάντα διαφωνούσα με όσους υποστηρίζουν πως οι αριθμοί είναι κουραστικοί. Γιατί πάντα πίστευα πως η «άποψη» αυτή χρησιμεύει στην εκστρατεία απόκρυψης της αλήθειας.

Γιατί οι αριθμοί λένε αδιάψευστα την αλήθεια και η αλήθεια δεν κουράζει ποτέ – και επομένως όσοι «κουράζονται» απλά δεν θα τη μάθουν ποτέ.

(Στην πραγματικότητα, δεν πιστεύω ότι κουράζεται κανείς, απλά η προπαγάνδα υποβάλλει τον λαό σε μια προαναγγελθείσα «κόπωση», ώστε να απορρίπτει κάθε πληροφορία που μπορεί να τον οδηγήσει σ’ αυτήν!)

Πάμε, λοιπόν, στους αριθμούς: Πριν λίγες μέρες, στις 14 Ιουνίου, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε μείωση της τάξης του 12,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας, εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών, το α’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το α’ τρίμηνο 2018 (12.570 και 14.351 θέσεις, αντίστοιχα), έναντι μείωσης 23,1% κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2018 προς το 2017.

Με δεδομένο ότι «κενή θέση εργασίας» θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον, τα πράγματα στον τομέα της απασχόλησης δεν πάνε καλά.

Οι… κουραστικοί αριθμοί δηλαδή δείχνουν απλά ότι μειώνονται συνεχώς οι θέσεις εργασίας – και επομένως οι ευκαιρίες για να βρει κάποιος μια τέτοια θέση. Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ασχολείται με τέτοιους αριθμούς στις ανά την Ελλάδα περιοδείες του…

Και δεν είναι μόνο αυτό το κακό!

Το κακό είναι πως έχω και άλλους… κουραστικούς αριθμούς.

Την ίδια μέρα, λοιπόν, στην Κύπρο η Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας αυξήθηκε κατά 3.001 ή 79,8% το α΄  τρίμηνο του 2019 και ανήλθε στις 6.762, έναντι 3.761 το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε.

Μάλιστα, σε σχέση με το 4ο τρίμηνο του 2018 παρατηρήθηκε αύξηση 3.372 θέσεων, δηλαδή ποσοστό 99,5%.

Και επομένως, το συνολικό ποσοστό των κενών θέσεων (στην Κύπρο, εντάξει;) το α΄ τρίμηνο του 2019 ήταν 2,0%, ενώ το προηγούμενο τρίμηνο και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 ήταν 1,0% και 1,2% αντίστοιχα.

Σημειώστε επίσης ότι (πάντα στην Κύπρο) τα μεγαλύτερα ποσοστά κενών θέσεων για το α΄ τρίμηνο του 2019 παρατηρούνται στους τομείς Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης με 5,1% και Μεταποίησης με 2,6%.

Επίσης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, η συνολική απασχόληση για το α΄ τρίμηνο του 2019 αυξήθηκε κατά 3,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Έτσι, το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταv κατά το α΄ τρίμηνο του 2019 υπολογίζεται στα 410.077 άτομα, εκ των οποίων 360.061 είναι υπάλληλοι και 50.016 αυτοαπασχολούμενοι.

Και, όπως αναφέρθηκε, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων που έχει καταγραφεί από τη Στατιστική Υπηρεσία κατά το πρώτο τρίμηνο ενός έτους, με τους αριθμούς να ξεπερνούν αυτούς που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη περίοδο στα χρόνια που προηγήθηκαν της οικονομικής κρίσης.

Τέλος, οι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις παρουσιάζονται στους τομείς των Τεχνών, Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας, Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και Κατασκευών. Μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο, παρατηρήθηκε στον τομέα των Χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Και μετά αναρωτιόμαστε «με τον ήλιο να τα βγάζουμε με τον ήλιο να τα βάζουμε τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε»…

Η Σοφία Βούλτεψη είναι υποψήφια Βουλευτής Β΄ Αθηνών Νότιος Τομέας με τη Ν.Δ., πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητική εκπρόσωπος, και δημοσιογράφος

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο big deal με εφοπλιστικά κεφάλαια; 
Ρεκόρ αύξησης για την ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2019
ΕΛΣΤΑΤ: Ισχνή ανάπτυξη μόλις 1,3% το πρώτο τρίμηνο του 2019

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tesla: Ανέκαμψε μετά την πληροφορία ότι ο Έλον Μασκ θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Τραμπ
Βρετανία για δασμούς Τραμπ: Θα αποφύγουμε ενέργειες που θα έθεταν σε κίνδυνο μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες συμμετέχουν στην απεργία της 9ης Απριλίου
Βρετανία: Κυρώσεις σε φιλορωσικό δίκτυο στη Μολδαβία για παρέμβαση στις εκλογές
Δημοσκόπηση Marc: Άνω των ποσοστών των ευρωεκλογών η ΝΔ, με προβάδισμα 12,4 μονάδων από την Πλεύση
Καμμένος – Κοτζιάς: Μπήκε τέλος στην δικαστική τους διαμάχη με μία… συγγνώμη
Costamare (Κωστής Κωνσταντακόπουλος): Πότε θα πληρωθούν τα μερίσματα των μετοχών
Ν. Δένδιας: Τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
NYT: Νέος πιθανός αγοραστής του Tiktok… η Amazon
Κυριάκος Μητσοτάκης: Την Κοζάνη θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη ο Πρωθυπουργός