
Κατά το 2022 η κυβέρνηση με άφθονες τυμπανοκρουσίες, ανακοίνωσε το πρόγραμμα ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με την υπόσχεση οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα εξασφάλιζαν συγχρηματοδότηση κατά 50% επι της συνολικής επένδυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα επενδύσουν σε δημιουργία νέων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.
Τα κονδύλια θα προέρχονταν από το πολυθρύλητο ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF or Recovery and Resilience Fund) που διαχειρίζονται οι κρατικοί μηχανισμοί (ΥΠΟΙΚ). Περί τις 600 επιχειρήσεις υπέβαλλαν τα δεκάδες δικαιολογητικά και τα πλήρη επιχειρηματικά τους σχέδια εντός του 2022.
Μετά από 17 μήνες επιλέχθηκαν τελικά 380 επιχειρήσεις με έγκριση του επενδυτικού τους σχεδίου, ενώ 25 μήνες μετά δεν υπάρχει ούτε καν η κρατική πλατφόρμα για να υποβληθούνε τα έξοδα του πρώτου σταδίου της επένδυσης που πραγματοποιήθηκαν το 2023. Επίσης κανείς δεν ξέρει πότε θα υπάρξει πραγματική εκταμίευση από το κράτος που αγκομαχάει, ενώ στα ΜΜΕ βλέπουμε το MATRIX της εκπληκτικής διαχείρισης του RRF.
Αγαπητοί υπεύθυνοι Οικονομικοί και Ψηφιακοί Κυβερνήτες.
Υποτίθεται ότι οι Ελληνικές Εταιρίες Τεχνολογίας που δημιουργούν Ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες και προσλαμβάνουν νέους επιστήμονες, είναι η σπονδυλική στήλη του νέου παραγωγικού μοντέλου που ευαγγελίζεστε, και θα έπρεπε να τις φροντίζετε και ενθαρρύνετε.
Αντί αυτού τις έχετε οδηγήσει σε επενδύσεις και προσλήψεις αφήνοντάς τες στην τύχη τους, και παραβιάζοντας κάθε λογική και χρονοδιάγραμμα, ενώ οι τεχνολογίες μετασχηματίζονται και οι συνθήκες αλλάζουν. Κάποιες επιχειρήσεις που μπορούν, καταλήγουν να χρηματοδοτούν 100% τις επενδύσεις τους εξαφανίζοντας κάθε κερδοφορία και απολύοντας προσωπικό, ενώ άλλες παραιτούνται της προσπάθειας.
Την ίδια στιγμή παρατηρούμε Δημόσιους Χρυσοκάνθαρους να παραγγέλνουν ψηφιακά προϊόντα από ξένες εταιρίες, σε πενταπλάσιες τιμές από ότι παράγουνε Ελληνικές εταιρίες που ανταγωνίζονται επάξια, χωρίς ουσιαστική βοήθεια η κίνητρα .
Ο ορισμός του Τεχνοκράτη είναι αυτός που διαχειρίζεται αποτελεσματικά τον χρόνο, το χρήμα και την τεχνολογία. Εκ του αποτελέσματος, όσον αφορά τις περίπου 4000 οικογένειες των αντίστοιχων επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα, έχετε τεράστια διαχειριστικά ελλείμματα.
Σας προτείνουμε αφενός να αξιοποιήσετε τους αληθινούς τεχνοκράτες του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, που θα σας βοηθούσανε αμισθί μήπως και ελευθερωθούν οι ταμειακές ροές, αφετέρου να εργασθείτε για να δώσετε ουσιαστικά κονδύλια και έργα σε επίλεκτες μικρομεσαίες επιχειρήσεις τεχνολογίας και όχι μόνο σε ελάχιστες μεγάλες.
Επίσης τολμήστε να νομοθετήσετε υπέρ των μικρομεσαίων εταιριών τεχνολογίας, υποχρεώνοντας τις Δημόσιες Υπηρεσίες να προτιμούν Ελληνικές Εταιρίες αν οι τιμές και οι προδιαγραφές τους είναι σωστές.
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΣΘΕΝΗΣ
Θωμάς Σιωζόπουλος, επιχειρηματίας
Διαβάστε επίσης:
Σε τίποτα δεν χρησιμεύουν πλέον οι επόμενες ψηφοφορίες για την Προεδρίας
Δακρυγόνο αντί για οξυγόνο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Το «καφενείο» των ψεμάτων και των τεράτων που τόσο αναπολούν μερικοί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των Helleniq Energy, Profile και Fourlis
- Tράπεζες: Οι επιδόσεις των μετοχών και τι δείχνει το Crash Test των 11 σημείων στα οικονομικά τους αποτελέσματα
- Τράπεζες: Πόσο ελκυστικές είναι οι μετοχές Πειραιώς, Εurobank, Εθνική και Alpha Bank
- Ποια μετοχή σπάει τα κοντέρ υποτίμησης σε παγκόσμιο επίπεδο και ποια θα αφήσει άφωνη την αγορά
