array(0) {
}
        
    
Menu

Χρίστος Δήμας: Άμεση προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά – mononewsTV

Comments

Η μόνη παρηγοριά που έχω διαβάζοντας τα νέα είναι ότι  δεν είμαστε η μόνη χώρα όπου οι υποστηρικτές της ελευθερίας προσφέρουν ως αντάλλαγμα τον θάνατο. Πάντως, πρέπει να είμαστε η μόνη όπου η αντιπολίτευση καταψηφίζει τις αμυντικές δαπάνες σε μία εποχή όπου η απόσταση πολέμου που την χωρίζει από τον αντίπαλό της είναι μία μάλλον λεπτή γραμμή.

Στις ΗΠΑ η τρέλα της (δήθεν) προσωπικής ελευθερίας – που τοποθετείται στο προσωπικό δικαίωμα της επιλογής – έφτασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου δικαστής διορισμένος από τον Tramp δέχτηκε το δικαίωμα των ιδιοκτητών οίκων ευγηρίας να μην εμβολιάζουν το προσωπικό τους. Το γεγονός ότι η αναλογία θανάτων στους οίκους αυτούς είναι η υψηλότερη, ουδόλως τον απασχόλησε.

Στην Ευρώπη οι αντι-εμβολιαστές διαδηλώνουν με φωτιές στους δρόμους και μάχες εκ του συστάδην με την αστυνομία. Στην Ελλάδα, χώρα όπου ην πονηριά ευδοκιμεί, στήνονται απίθανα εκτεταμένοι στην σύλληψη και στην εμβέλεια μηχανισμοί έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών.

Σίγουρα πρόκειται για μία διεφθαρμένη ερμηνεία του « Ελευθερία ή Θάνατος». Διότι, με τον κορωνοϊό, η ελευθερία του ενός μεταφράζεται στον θάνατο του άλλου.

Δεν μπορώ να κατανοήσω πραγματικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες. Εδώ ο Ερντογκάν ανησύχησε, του Αλέξη Τσίπρα δεν κούνησε ματόκλαδο;

Τρεις ερμηνείες στέκουν.

  • Η συνέχιση της αντιπολιτευτικής τακτικής του «όχι σε όλα».
  • Η μετατροπή του Αλέξη Τσίπρα σε σκληρό μονεταριστή, που θέλει δημοσιονομική ισορροπία με κάθε θυσία, συντασσόμενος με την Γερμανική σχολή (Σόιμπλε κλπ.).
  • Η ταύτιση με τους προγόνους – δηλαδή με το ΚΚΕ.

Προσωπικά, θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε σύμφωνα με το DNA που έχει. Γεγονός που αποκαλύπτει την ισχύ των καθαρόαιμων αριστερών μέσα στο κόμμα. Στο όνομα της εξουσίας είχαν πολλά καταπιεί. Τώρα, που εξουσία δεν έχουν, φανερώνουν τα πραγματικά  τους πιστεύω.

Και τα δύο γεγονότα, οι απάτες για τον εμβολιασμό και η καταψήφιση των αμυντικών δαπανών, είναι στην ουσία προέκταση μίας διχαστικής, ανελεύθερης, εγωκεντρικής νοοτροπίας που ουδόλως ενδιαφέρεται για τα κοινά.

Η δημοκρατία έχει δύο πυλώνες, όπως έχω ξαναγράψει: την ατομική ελευθερία και το κράτος δικαίου. Κράτος δικαίου σημαίνει εφαρμογή των νόμων και αποδοχή των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Δημοκρατία σημαίνει ότι μερικές φορές η μειοψηφία είναι υποχρεωμένη να υποτάσσεται στις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί αν η μεγάλη μειοψηφία που δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ το 2015 δεν δεχόταν το αποτέλεσμα των εκλογών και είχε βγει στους δρόμους.

Σήμερα, η μειοψηφία των αρνητών αρνείται το δικαίωμα στην ζωή των πολλών. Σήμερα, η μειοψηφία των αριστερών του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται στην Ελλάδα το δικαίωμα της εθνικής άμυνας.

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με έναν απρόβλεπτο γείτονα που δεν διστάζει να καταστρέψει ακόμη και την δική του οικονομία προκειμένου να εξυπηρετήσει την ιδεολογία του και ταυτόχρονα να παραμείνει στην εξουσία. Φαντάζομαι ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα απαντούσε στις Τουρκικές επιθέσεις ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και στην μεταναστευτική κρίση, λέγοντας ότι οι μετανάστες λιάζονται στις πλατείες.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει έναν ύπουλο εχθρό που συνεχώς μεταλλάσσεται, ανατρέποντας σχεδόν όλα τα δεδομένα. Αρκεί το γεγονός ότι η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν μπορεί να συμφωνήσει για την μορφή, τις επιπτώσεις και την αντιμετώπιση της «όμικρον».

Είχα γράψει προ καιρού ότι η αβεβαιότητα θα μας χαρακτηρίζει από εδώ και εμπρός. Ότι επιστροφή στην κανονικότητα που είχαμε δεν υπάρχει πλέον. Η παγκόσμια κοινότητα έχει ήδη περάσει σε μία νέα εποχή. Απλά, για κάποιον καιρό, οι δύο πραγματικότητες θα συνυπάρχουν και θα συγκρούονται. Επειδή η φύση είναι αδυσώπητη, κενά δεν ανέχεται και οι αλλαγές της είναι νομοτελειακές, οι υπερασπιστές του παλιού θα καταλήξουν ως παλαιοντολογικά απολιθώματα—αλλά ούτε καν σε μουσείο.

Αυτή θα είναι τελικά η μοίρα και των πολέμιων της επιστήμης και των υπερασπιστών της άκριτης απόρριψης – όσων δεν βλέπουν και αρνούνται να προσαρμοστούν.

Διαβάστε επίσης

Αύξηση ανεργίας: Xρονικό προαναγγελθέντος θανάτου

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντοπούλου: «Το συζητάω κάθε μέρα με τον εαυτό μου και ετοιμάζομαι να γίνω Πρωθυπουργός»
Γιατί ο Τραμπ είπε be cool, αγοράστε τώρα, το άγριο beef 2 κυριών στον ΣΕΠΕ, η νέα εταιρεία του σεΐχη και ο Ρουμπάτης, το δείπνο του Πιερ σε βουλευτές, η «ανάσταση» της ωραίας Εύας και ποιες κυρίες πήγαν στο κάλεσμα της Φαίης Μπέη
Φωτιά στα Σαββατόβραδα, ο σοβαρός Στέφανος, ο εκλεπτυσμένος Αλέξης κι ένα ντουέτο εκρηκτικό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρίστος Δήμας: Άμεση προτεραιότητα η επέκταση του Μετρό της Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά – mononewsTV
Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για Alpha Bank, Aegean, ΟΠΑΠ, Profile
Τρεις ιαπωνικές εταιρείες συγχωνεύονται και δημιουργούν τη NYK Bulkship Partners Co με 91 πλοία
Δυάδα με φαβορί και Over
Nvidia: Πλήγμα 5,5 δισ. δολ. από τους νέους περιορισμούς Τραμπ στις εξαγωγές τσιπ στην Κίνα
ΑΑΔΕ: Ποια εισοδήματα θα θεωρούνται αφορολόγητα για μισθωτούς και συνταξιούχους – Αναδρομική ισχύς
ΑΑΔΕ: «Τσεκούρι» 100 ευρώ από 1η Ιουλίου στις επιχειρήσεις χωρίς ψηφιακό πελατολόγιο
Χονγκ Κονγκ: Αναστέλλει τις αποστολές δεμάτων στις ΗΠΑ ως απάντηση στους δασμούς Τραμπ
Κικίλιας: Δεν αναμένονται αυξήσεις στα εισιτήρια από την 1η Μαΐου
Μπατζελή για διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ: Πρόκειται για τη διαγραφή μιας ιστορίας για πέντε λεπτά τηλεοπτικού χρόνου