Menu
-1.85%
Τζίρος: 150.27 εκατ.

Πάνος Λασκαρίδης: Επιστροφή στο «κύτταρο» του Ιδρύματος

Comments

ΟΤΕ: Γιατί χοντραίνουν το παιχνίδι οι Γερμανοί; Γιατί ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ αποφάσισε να σηκώσει τώρα το γάντι και να επιτεθεί δημοσίως και κατά μέτωπο στη διοίκηση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ); Ο Τσαμάζ είχε στείλει επιστολή στην ΕΕΤΤ από τις 3 Νοεμβρίου, σε πολύ σκληρό ύφος, και περίμενε σχεδόν ένα μήνα μήπως και υπάρξει αλλαγή στάσης. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη ανακατατάξεις στην αγορά τηλεπικοινωνιών και λήγει – στο τέλος Δεκεμβρίου – η θητεία της σημερινής Ολομέλειας της ρυθμιστικής αρχής. Εκκρεμεί και μια απόφαση για την καρτοκινητή τηλεφωνία που πιθανώς θα εκδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο.

Η αντίδραση του ΟΤΕ που στην ουσία επενδύει δύο στα τρία ευρώ που τοποθετούνται στην εγχώρια αγορά τηλεπικοινωνιών, θεωρείται λογική.

Πέραν των 2,6 δισ. που επενδύθηκαν την τελευταία εξαετία, το νέο πρόγραμμα μέχρι το 2020 προβλέπει δαπάνες που ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Δεν είναι και λίγα!

Όλα αυτά συμβαίνουν όταν το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να βγάλει προς πώληση το 5% με πρώτο υποψήφιο αγοραστή την Deutsche Telekom, με βάση και τη συμφωνία μετόχων.

Όσο για τον Μιχάλη Τσαμάζ, αισθάνεται ακόμα ισχυρότερος καθώς πρόσφατα ανανεώθηκε η θητεία του στο τιμόνι του ΟΤΕ.

Καψόνι ετοιμάζουν οι Κινέζοι στον Π. Κουρουμπλή!

Το νομοσχέδιο του υπουργείου ναυτιλίας μπορεί να ψηφίστηκε , όμως η κινητικότατα εντείνεται γύρω από το “άρθρο 106” ( που αφόρα την διόλου ευκαταφρόνητη αγορά υποδοχής και διαχείρισης αποβλήτων στα λιμάνια από την οποία προσπορίζεται ο ΟΛΠ), για το οποίο τόσο πολύ επέμενε ο υπουργός να προωθήσει παρά την αμφιλεγόμενη νομική συμβατότητά του με την σύμβαση παραχώρησης της Cosco που έχει ψηφίσει επίσης η Βουλή.

Πέρα από τον ΟΛΠ και τους κινέζους επενδύτες που είναι στα κάγκελα γιατί, όπως ισχυρίζονται, παραβιάζεται ευθέως η σύμβαση παραχώρησης (ΟΛΠ=COSCO) με το Ελληνικό Δημόσιο, την αντίθεση τους έχoυν σαφώς και επίσημα εκφράσει τόσο η ΕΛΙΜΕ όσο η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και, βέβαια, το ΤΑΙΠΕΔ που βλέπει τα σχεδία του για αξιοποιήσεις και άλλων οργανισμών λιμανιών να σκοντάφτουν αφού δημιουργούνται θέματα και σε εν δυνάμει άλλους επενδυτές .

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακούγεται έντονα ότι ενημέρωση επί του συγκεκριμένου άρθρου έχουν ζητήσει τόσο οι Βρυξέλλες όσο και οι άλλοι θεσμοί για προφανείς λογούς καθώς το άρθρο 106 (που έγινε 105 διότι έφυγε άλλο) φαίνεται πως προσκρούει και σε συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία.

Οι της Cosco έχουν πάει κατευθείαν ψηλά και ζήτησαν ραντεβού για το θέμα με το Μέγαρο Μαξίμου. Ηδη ακούγεται πως ετοιμάζεται τροπολογία εξαίρεσης του ΟΛΠ από το άρθρο 105 (πρώην 106).

Η δύσκολη εξίσωση του ΔΕΣΦΑ και ο… ένας υποψήφιος

Η εξαιρετική πορεία του ΔΕΣΦΑ, λόγω της μεγάλης αύξησης στη ζήτηση φυσικού αερίου, δημιουργεί προσδοκίες για υψηλό τίμημα στο διαγωνισμό για την πώληση του 66% (το 35% των ΕΛΠΕ και το 31% που πωλείται από το ΤΑΙΠΕΔ). Την ίδια στιγμή, όμως, το περιορισμένο ενδιαφέρον, αφού στην τελική φάση έχουν περάσει δύο σχήματα, πιέζει το ύψος του τιμήματος.

Το παραδέχθηκε χθες και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Σωτήρης Νίκας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας.

Μεταξύ μας, το σχήμα στο οποίο συμμετέχουν τρεις μέτοχοι του ΤΑΡ (Snam, Enagas, Fluxys) και η Gasunie παίζει χωρίς αντίπαλο. Εχει απέναντί του την ισπανική Regasificadoradel Noroeste, μικρού βεληνεκούς επιχείρηση σε σύγκριση με τους τρεις ισχυρούς.

Παρά τον περιορισμένο ανταγωνισμό οι υποψήφιοι έχουν ζητήσει παράταση και θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως οι δεσμευτικές προσφορές δεν θα υποβληθούν στις 22 Δεκεμβρίου.

Πάμε για το νέο χρόνο, όπως και για τόσες άλλες ιδιωτικοποιήσεις. Η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει πως δεν θα δεχθεί προσφορά κάτω των 400 εκατ. ευρώ που είχαν προσφέρει οι Αζέροι της Socar στον πρώτο διαγωνισμό που ακυρώθηκε.

Κύμα πλειστηριασμών στα ξενοδοχεία

Εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια λειτουργεί με προσωρινή διοίκηση το ξενοδοχείο “Αλκυονίς” στη Λούτσα που βγαίνει στο σφυρί από την Τράπεζα Πειραιώς με ημερομηνία πλειστηριασμού τις 20 Ιουνίου 2018.

Το ξενοδοχείο είναι δύο αστέρων και δυναμικότητας 96 δωματίων (197 κλινών).  Τόσο η Πειραιώς, όσο και οι Alpha και Eurobank προγραμματίζουν σειρά πλειστηριασμών ξενοδοχειακών μονάδων που κουβαλούν αμαρτίες πολλών ετών.

Τώρα υπάρχει η ελπίδα πως η έκρηξη του τουριστικού ρεύματος θα συμβάλλει στην προσέλκυση επενδυτών γιατί αντίστοιχες απόπειρες είχαν γίνει, χωρίς αποτέλεσμα, και παλαιότερα.

Comments
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ερωτήματα για υποτιμητική κερδοσκοπία σε Πειραιώς και Εθνική, η δυνατή ΔΕΗ, τα ανέκδοτα με τις πρόωρες εκλογές, ο Σαμαράς και το μήνυμα Μητσοτάκη, οι οργισμένοι βιομήχανοι και ο παραλογισμός με το σπίτι του γιατρού στη Φιλοθέη
Γιατί έγιναν και πάλι hot Intralot και Intracom, η fake πρόταση Ξενοκώστα για τα ΕΑΣ, οι επιστολές του Κουβανού εμπόρου όπλων, η συμφωνία για Attica και οι σαμπάνιες του Τσαμάζ στο Island
ΟΤΕ: Η χρηματιστηριακή… προίκα των 2,3 δισ. που δίνει η Deutsche Bank στον Κώστα Νεμπή και οι αποδόσεις στη θητεία Τσαμάζ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνος Λασκαρίδης: Επιστροφή στο «κύτταρο» του Ιδρύματος
Το θέμα των ανισοτήτων είναι επιτέλους στο ευρωπαϊκό ραντάρ
Σε αχαρτογράφητα νερά οι εταιρείες τεχνολογίας – Ποιοι λένε «Πρώτα η Ευρώπη»
Χρηματιστήριο: Tι μπορεί να επαναφέρει ακόμα και σήμερα την αγορά, ποια χαρτιά πλήρωσαν την «μήνιν» των πωλητών
Τα guts των Σαράντη και Φέσσα, γιατί είναι έξαλλοι στο ΜΜ με την Απαλαγάκη, η δωρεά του Πατέρα και οι νέες περιπέτειες των Coustas στις Σπέτσες
Εύθραυστες ισορροπίες στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας: Οι σύμμαχοι, ο ρόλος του Τραμπ και η αστάθεια στις αγορές
Υπουργείο Πολιτισμού προς δρα Γιάννη Κούστα: Αν θέλεις βίλα στις Σπέτσες έτσι πρέπει να την κτίσεις
Επιδείνωση του διεθνούς γεωπολιτικού κλίματος…
Aktor: «Γκάζι» στο επενδυτικό πλάνο Εξάρχου μετά τη «δεδηλωμένη» από τους μετόχους
Προσεχώς με 17 ξενοδοχεία στην Ελλάδα η Wyndham