Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Άρθρα

O Αντώνης Ρέμος οφείλει να ξέρει ότι… dura lex, sed lex. Κι αυτό ισχύει για όλους – Αρθρο παρέμβαση

Ένα από τα δημοφιλή τραγούδια του Αντώνη Ρέμου που όλοι αγαπήσαμε λέει μεταξύ άλλων:

«Κομμένα πια τα δανεικά
Αν θες να ζήσεις ζήσε με τα αληθινά»

Και συνεχίζει:

«Νόμιζες ότι μπορείς
Να φορτώσεις τη ζωή, μια ζωή με ό, τι βρεις
Σπίτια, αμάξια, λεφτά, ήταν όλα από καπνό
Χαθήκαν φως μου αυτά, που μας λέγανε καιρό».

Πράγματι, καπνός τα λεφτά, αλλά σύμφωνα με την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος ήταν καπνός για τις φορολογικές αρχές. Εξ’ ου και η δέσμευση της περιουσίας του Αντώνη Ρέμου για 1,5 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο και βασικό είναι ότι οι ελεγκτικές αρχές έψαχναν τον γνωστό τραγουδιστή για μήνες. Και ότι το πόρισμα που παραδόθηκε στον άτεγκτο αλλά δίκαιο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, επικεφαλής της Αρχής, είναι δεμένο από παντού.

Βεβαίως οι δικηγόροι του κ. Ρέμου και ο ίδιος θα καταθέσουν ό,τι στοιχεία θέλουν, όπως και θα υποστηρίξουν την άποψη ότι μόνο για μια χρονιά κι όχι για 5 ο τραγουδιστής δήλωνε 50.000 ευρώ.

Εδώ είναι όλο το «ζουμί». Πώς οι ελεγκτές που ξεψαχνίζουν επί μήνες τις δηλώσεις και τα περιουσιακά του στοιχεία λένε για 5 χρόνια επί 50.000 ευρώ δηλαδή  250.000 ευρώ ενώ οι δικηγόροι μόνο για μία χρονιά;

Και πώς θα διακύβευε η Αρχή για το Ξέπλυμα και ο Βουρλιώτης το κύρος και την αξιοπιστία τους αν δεν ήταν δεμένη η υπόθεση;

Ο Ρέμος κάνει λόγο για ψευδείς πληροφορίες κι ότι δεν έχει διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα να αποδείξει τα λεγόμενά του.

Χωρίς, όμως, παρεμβάσεις και… παρεκβάσεις από το νόμο, που θα αμφισβητήσουν την αξιοπιστία των ελεγκτών. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί.

Το δεύτερο είναι ότι ο Ρέμος και κάθε πολίτης αυτής της χώρας πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο. Και ο φτωχός των 10.000 ευρώ και ο πλούσιος του ενός εκατομμυρίου οφείλει να σέβεται τους νόμους και να τους τηρεί.

Οποιος δεν το κάνει, πρέπει να λογοδοτεί. Με μια υπογράμμιση:

Άλλο ένας μεροκαματιάρης των 10.000 ευρώ το χρόνο να προσπαθεί να κρύψει 200 ευρώ, κι άλλο ο πλέον διάσημος τραγουδιστής της χώρας, με εμφανίσεις στα πιο ακριβά κέντρα, σε δεξιώσεις, εκδηλώσεις και με πάρτι εκατομμυρίων στη Μύκονο και το Ντουμπάι, να κρύβει τα λεφτά που παίρνει.

Το τρίτο είναι ότι δεν πρέπει να πέφτουμε από τα σύννεφα και πάλι. Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της πίστας, και όλοι το γνωρίζουν και κάνουν τα στραβά μάτια. Ή δεν μπορούν να πιάσουν τη φοροδιαφυγή.

Ο Αντώνης Ρέμος φέρεται να υπέπεσε στο μέγιστο προπατορικό αμάρτημα της χώρας, τη φοροδιαφυγή κάτω από τη μύτη των αρχών.

Αλλωστε, με την παραοικονομία να υπολογίζεται σε καμιά 60αριά δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο, είναι σίγουρο ότι όλοι κρύβουν κι από κάτι.

Όμως… dura lex, sed lex που έλεγαν και οι Λατίνοι. Σκληρός νόμος, αλλά νόμος.

Εφόσον αποδειχθεί ατράνταχτα ότι έκρυβε τόσο χρήμα και το «ξέπλενε» με όποιο τρόπο μπορούσε, είναι αυτονόητο πως πρέπει να τιμωρηθεί.

Και δεν καταλαβαίνω πράγματι αυτή την άθλια λαϊκίστικη νοοτροπία ορισμένων να ψάχνουν τα… πολιτικά φρονήματα του κάθε κατεργάρη.

Δεν με ενδιαφέρει αν έπινε καφέ με τον Μητσοτάκη ο Ρέμος ή αν κάποιος άλλος τραγουδιστής είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ.

Και μου προκαλεί επίσης οργή όταν «γνωστοί» καλλιτεχνικοί κύκλοι και άλλοι φίλοι προσπαθούν να «ξεπλύνουν» μια υπόθεση λέγοντας πότε ο Ρέμος δεν έχει ευρώ και πότε κάνει έρανο για να τα βγάλει πέρα.

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι όλοι να γνωρίζουν ότι δεν είναι υπεράνω του νόμου. Και να συμβιβάζονται με αυτό. Και να πληρώνουν.

Διότι να σας πω και κάτι άλλο; Αν ο Ρέμος φοροδιαφεύγει και δεν τιμωρείται τότε θα γίνει παράδειγμα και για όλους εκείνους που βρίσκονται στα όρια της παρανομίας.

Θα ήταν ιδανικός ο κόσμος μας αν οι έχοντες και κατέχοντες, οι πολιτικοί, οι τραγουδιστές, οι ηθοποιοί, οι επιχειρηματίες που βγάζουν εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια, να ήταν παράδειγμα προς μίμηση.

Να μην έκρυβαν χρήμα, να μην ξέπλεναν χρήμα, να βοηθούσαν στην αύξηση των εσόδων του κράτους.

Γιατί είναι κρίμα κι άδικο μισθωτοί και συνταξιούχοι να γίνονται τα μόνιμα υποζύγια του φορολογικού συστήματος και άλλοι να μετράνε σαμπάνιες των 1.000 ευρώ και πανέρια στα πόδια τους, περιμένοντας πότε θα εισπράξουν «μαύρο» χρήμα για τις υπηρεσίες τους.

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Ρέμος: «Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος»
Αντώνης Ρέμος: Ο ειδικός αλγόριθμος που έδειξε φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ-Δήλωνε 50.000 ευρώ τον χρόνο!!!
Ρέμος: Δεν με έχουν καλέσει για εξηγήσεις – Δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή