Η χρονιά κλείνει με την μπάντα του στρατού να παιανίζει το γνωστό βασιλικόν άσμα «Ψωμί κι ελιά και Κώτσο βασιλιά».
Όχι ακριβώς έτσι, βεβαίως, αλλά με ολίγον «βασιλική οικογένεια», με ολίγον Ντεγκρέτσια» και με τις φήμες και τα σενάρια για το «που το πάει ο Παύλος και ο Νικόλαος», μας τελειώνει και το 2024.
Επειδή μάλιστα η αντιπολίτευση, και δη η Αριστερά (τα απομεινάρια της και τα κομμάτια της) δεν μπορεί να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση, είπε να επιστρέψει καμιά 50αριά χρόνια πίσω, στις εποχές των βασιλικών και της επαράτου Δεξιάς.
Άραγε από τι κινδυνεύει η Ελλάδα και η Δημοκρατία μας; Από τους Ντεγκρέτσια που πήραν επώνυμο και συγκινήθηκαν;
Από εγγόνια της Φρειδερίκης – Φρίκης όπως την αποκαλούσαν; Κινδυνεύει η χώρα από μια ενδεχόμενη δημιουργία ενός κόμματος που βασιλικό δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις αφού το να επιστρέψει η Ελλάδα σε βασιλευομένη Δημοκρατία είναι τόσο πιθανό όσο να κάνει κυβέρνηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή;
Όχι, δεν κινδυνεύει ούτε από τον Παύλο Ντεγκρέτσια, ούτε από μια χούφτα παλαβωμένους βασιλόφρονες που βλέπουν το στέμμα και δακρύζουν από συγκίνηση.
Δεν κινδυνεύει επίσης ούτε από επίδοξους σωτήρες, αρκεί τα πολιτικά κόμματα να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να μην δημιουργούν δημοκρατικά κενά στα οποία εμφιλοχωρούν ακραία σχήματα, ένθεν κακείθεν του πολιτικού συστήματος.
Το ζήσαμε κι αυτό το δράμα την εποχή των μνημονίων, με τους ακροδεξιούς φασίστες της Χρυσής Αυγής, με τους «αγανακτισμένους» της πλατείας, με τους ψεκασμένους Ανεξάρτητους Ελληνες.
Το ζούμε αλλά σε μικρότερο βαθμό τώρα, στην εποχή της συνειδητοποίησης και της επιστροφής στη λογική, με κάτι Νίκες και κάτι τηλεπωλητές χειρογράφων του Ιησού.
Αν, λοιπόν, δεν έχουμε κίνδυνο από αυτούς γιατί να έχουμε από τα «ορφανά» της τέως βασιλικής οικογένειας.
Κι από την άλλη, αν θελήσουν να πολιτευτούν θα φανεί και πόσο «σοφός» είναι ο λαός.
Αν τους ψηφίσει θα είναι άξιος της μοίρας του.
Αν τους βάλει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας οριστικά και αμετάκλητα θα αποδείξει ότι πήρε μαθήματα από τα παθήματα του παρελθόντος.
Βέβαια, στην εποχή της απαξίωσης της πολιτικής και της κυριαρχίας του πολιτικού life style, της παραπολιτικής και της ανέξοδης αντιπαράθεσης χωρίς ιδεολογικές βάσεις, όλα να τα περιμένουμε. Ακόμη και τους Ντεγκρέτσιες να θέλουν να γίνουν ρυθμιστές του πολιτικού σκηνικού της χώρας.
Όμως, να το ξεκαθαρίσουμε. Το Πολιτειακό λύθηκε πριν από 50 χρόνια και δεν πρέπει να συζητάμε για επαναφορά της Βασιλείας.
Αντί, λοιπόν, τα κόμματα και δη το ΠΑΣΟΚ και η Αριστερά να σκιαμαχούν για την τέως βασιλική οικογένεια και το επώνυμό τους, ας βρουν άλλα πεδία δράσης αν θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη.
Ας παλέψουν π.χ. για να παίρνουν ελληνική ιθαγένεια άμεσα χιλιάδες μετανάστες που ζουν, εργάζονται και πληρώνουν φόρους επί πολλά χρόνια.
Ας πάρουν άδεια όλες εκείνες οι γυναίκες που προσέχουν τα παιδιά μας και τους ηλικιωμένους συγγενείς μας, που μιλούν άπταιστα ελληνικά, που έχουν γεννήσει και μεγαλώσει παιδιά εδώ στην Ελλάδα αλλά τους ζητείται να πάρουν μέρος σε διαγωνισμό με ερωτήσεις του τύπου: «Πόσα ποτάμια έχει η Ελλάδα».
Ας δούμε ξανά το θεσμικό πλαίσιο ασύλου και χορήγησης ιθαγένειας, κι όχι μόνο όταν εμφανίζεται ένας Ντεγκρέτσιας.
Κι αν θέλετε: Ας διδάξουμε στα παιδιά μας την Ιστορία του τόπου και των εγκλημάτων που έκανε η βασιλική οικογένειας των Γλίξμπουργκ – Ντεγκρέτσια στην πατρίδα μας.
Ετσι δεν θα έχουμε να φοβόμαστε ούτε τους «γαλαζοαίματους», ούτε κανέναν. Γιατί αν μαθαίναμε Ιστορία στα παιδιά μας, για τον φασισμό, τους Ναζί, τον Χίτλερ, τους ακροδεξιούς σε όλο τον κόσμο, ίσως να μην είχαμε ποτέ στο πολιτικό σύστημα μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή.
Δυστυχώς, συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο λάθος. Να μην διδασκόμαστε από την Ιστορία μας…
Διαβάστε επίσης:
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμα πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε 18 εταιρείες κτηματογράφησης – Τι αφορούν
J.P. Morgan για ΔΕΗ: Η κορυφαία ανάπτυξη συνεχίζεται, αύξηση της τιμής στόχου στα €17,9
ΓΑΙΑΟΣΕ: Ενδιαφέρον από τέσσερα σχήματα για το Επιχειρηματικό Πάρκο στο πρώην Στρατόπεδο Γκόνου