• Άρθρα

    Ύφος εκατό καρδιναλίων και νύχια κομμένα…ΣΥΡΙΖΑ

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αντώνης Κεφαλάς

    Αντώνης Κεφαλάς


    Κοντός δεν είναι. Γραβάτα δεν φορά, Γάτα, πάντως, είναι. Αλλά τι γάτα; Στρυμωγμένη στην γωνιά του πόθεν έσχες, έχει βγάλει τα νύχια της και επιτίθεται. Πλην, όμως, τα νύχια δεν είναι κοφτερά. Το χαρτάκι με κάποια νουμεράκια που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα ήταν νύχια άκακα, νύχια κομμένα…ΣΥΡΙΖΑ.

    Άστραψε και βρόντηξε ο πολύς Κασσελάκης.Έτρεμε από ιερή αγανάκτηση. Το δίκαιο τον έπνιγε. Τελικά, όλα ήταν ένα δήθεν. Όπως και με το δήθεν κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έτσι και με το δήθεν διάφανο, δήθεν πόθεν έσχες του Κασσελάκη.

    Εν κατακλείδι, στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ταιριάζει γάντι αποκλειστικά και μόνο ένα επίρρημα: δήθεν.

    Αυτά τα νουμεράκια, λέει, έστειλε το ΙRS των ΗΠΑ. Θα πρέπει να μας περνά κυριολεκτικά για βλάκες. Το γνωρίζει, όμως. Διότι ο ίδιος βλάκας δεν είναι. Οπότε κάλυψε το άδειο πουκάμισο που φορούσε βρίζοντας τον Μητσοτάκη. Κατά την προσφιλή μάλιστα τακτική του, έθεσε ερωτήματα με την σειρά, αριθμημένα, στα οποία απαιτούσε απάντηση.

    Η μπάλα στην εξέδρα.

    Πάντως, μέχρι το δέκα ξέρει να μετρά.

    Με αφορμή το πόθεν έσχες αποκαλύφθηκε μία ακόμη πτυχή του χαρακτήρα του Στέφανου Κασσελάκη, Πτυχή ατυχής για τον ίδιο και το περιβάλλον του, πτυχή όμως επικίνδυνη για την χώρα. Πολύ απλά ο κ. Κασσελάκης χάνει πανεύκολα την ψυχραιμία του όταν τα νερά δεν ρέουν κατά το δικό του δοκούν. Τα παραδείγματα πληθαίνουν. ΟΙ επιπτώσεις είναι εμφανείς.

    Είναι κι αυτό ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό που μοιράζεται με τον Τραμπ—μαζί με το ψέμα, την υπερβολή, την μνησικακία, την εμμονή, την έλλειψη ηθικής, τον απόλυτο καιροσκοπισμό, τον εγωκεντρισμό.

    Έχοντας εκλεγεί από μία δράκα ζαλισμένων ανθρώπων που έψαχναν σωσίβιο να πιαστούν μετά την αποχώρηση Τσίπρα, με την ασφάλεια της απόστασης από το σκληρό φως του Κοινοβουλίου, με την άνεση του life style και το απυρόβλητο του ψέματος που κανείς δεν μπορεί να αντικρούσει γιατί με θράσος το εκστομίζει και δειλά φεύγει τρέχοντας, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ καλύπτεται από μία τεράστια θολούρα ως προς το παρελθόν του, την πορεία του, το ποιόν του. Επαίρεται για τα όσα λέει ότι έχει καταφέρει. Οι αληθινοί αγωνιστές δεν μιλάνε για την σκληρή δουλειά. Την κάνουν.

    Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ αν ο Στέφανος Κασσελάκης αποκαλυφθεί ως πολιτικός απατεώνας—τόσο για το ποιος είναι όσο και για το τι πιστεύει.

    Τι θα σημαίνει αυτό πρώτα για το κόμμα του και μετά για την χώρα, το αφήνω στην προσωπική κρίση του κάθε πολίτη.

    Διαβάστε επίσης

    Το δήθεν πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ