• Άρθρα

    Ενας εισαγγελέας υπάρχει για όσα κατήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης; – Αρθρο παρέμβαση

    Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας

    Στέφανος Κασσελάκης και Αλέξης Τσίπρας


    Ας υποθέσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο πιο έντιμος πολιτικός της χώρας. Ο πιο καθαρός, ο πλέον ανεξάρτητος, που δεν τον «έχει» κανείς και δεν δίνει σε κανέναν λογαριασμό. Ούτε για το λειψό πόθεν έσχες του, ούτε για τα αστακοκάραβα, ούτε για τις υπεράκτιες.

    Ας πούμε, λοιπόν, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δικαίωμα να ομιλεί: Για τα τεράστια χρέη της Νέας Δημοκρατίας, για τις μαύρες τρύπες του ΠΑΣΟΚ, για τις εξαρτήσεις τους από επιχειρηματικά συμφέροντα.

    Κι αφού δεχθούμε όλα τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να φωνάξουμε επίσης: «Υπάρχει εισαγγελέας σ’ αυτή τη χώρα»;

    Ενας εισαγγελέας να περιμένει στο τέλος της εβδομάδας τον Κασσελάκη στο αεροδρόμιο, άμα τη αφίξει του από τις ΗΠΑ, να τον βάλει σε ένα αυτοκίνητο και να τον οδηγήσει στα ανακριτικά γραφεία.

    Όχι, ως κατηγορούμενο για κάτι. Προς θεού. Αλλά ως κατήγορο που οφείλει να αποδείξει όσα είπε στην ανάρτηση – μπουρλότο από τις διακοπές που κάνει στην Αμερική.

    Διότι δεν μπορεί ένας αρχηγός κόμματος, και δη πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγγέλλει διακίνηση μαύρου χρήματος στα κόμματα και να μην κινείται φύλλο.

    «Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα». Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης».

    Αυτό είπε ο Κασσελάκης και συνέχισε καρφώνοντας τον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα: «Παρέλαβα ένα χάος. Μπορεί να μην έχουμε οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές. Ακόμα και από την περίοδο μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων Μαΐου – Ιουνίου 2023, όταν ήταν ξεκάθαρο το πόσο θα μειωνόταν η κρατική χρηματοδότηση λόγω της συρρίκνωσης του ποσοστού μας», τονίζει ενώ υπογραμμίζει: «Αν γίνω δέσμιος εξαρτήσεων, είτε «άγνωστων χρηματοδοτών» είτε τραπεζιτών, θα σας έχω ήδη προδώσει».

    Επομένως, ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ήταν δέσμιος άγνωστων χρηματοδών, ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ήταν ένα χάος με μεγάλα ανοίγματα στους προμηθευτές.

    Τι άλλο δηλαδή περιμένει ο εισαγγελέας για να ζητήσει από τον Κασσελάκη να αποδείξει όλα όσα λέει;

    Αν τα λέει απλά για να δείξει πόσο καθαρός είναι αυτός σε ένα βρόμικο πολιτικό σύστημα, να τον καταλάβουμε. Και ο Μιχαλολιάκος για «καθαρά χέρια» μιλούσε και σήκωσε το υψωμένο χέρι του χαιρετώντας ναζιστικά.

    Αν τα λέει γιατί έχει το ακαταλόγιστο, θα πρέπει να παρέμβει κάποιος άλλος πιο ειδικός επί της ψυχιατρικής.

    Αλλά αν τα λέει διότι τα πιστεύει, τα είδε, τα ζει και τα καταγγέλλει, τότε η Δικαιοσύνη πρέπει να έχει το λόγο.

    Αν ο ΣΥΡΙΖΑ «τα έπαιρνε», είχε «μαύρο χρήμα», είχε εξαρτήσεις από συμφέροντα και ο Τσίπρας ήταν δέσμιος της διαπλοκής οφείλουμε να το μάθουμε.

    Όχι μόνο για να ξέρουμε τι ήταν το κόμμα που κυβέρνηση επί 4,5 χρόνια. Αλλά γιατί με τέτοιες καταγγελίες απαξιώνεται το πολιτικό σύστημα, δυναμώνει η αποχή κι εμφανίζονται διάφορα «φασιστοειδή» ως σωτήρες.

    Αν ο Κασσελάκης, λοιπόν, θέλει να απαξιώσει το πολιτικό σύστημα προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για την εμφάνιση λαϊκίστικων, ακραίων δυνάμεων που είναι εχθροί της Δημοκρατίας, πρέπει να το ξέρουμε.

    Όμως, αναπάντητα δεν πρέπει να μείνουν όλα όσα έγραψε. Ούτε από τον Τσίπρα, ούτε από τη Δικαιοσύνη. Αλλιώς απλά θα συναινούν στα γραφόμενα του Κασσελάκη και θα είναι υπόλογοι σε όσα θα ακολουθήσουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι έγκλημα να παραλύσει η χώρα από τα σενάρια για πρόωρες εκλογές – Άρθρο παρέμβαση
    Ο ρεαλισμός Πολάκη, η εικονική πραγματικότητα Κασσελάκη και η αμηχανία Ανδρουλάκη

    Ο Κασσελάκης και η μυστική επιστολή, η κοριτσοπαρέα της ακροδεξιάς, ο Στάλιν και μία μύγα
     



    ΣΧΟΛΙΑ