Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Άρθρα

Δεν φταίει ο Λιάγκας για τα σκουπίδια της τηλεόρασης, αλλά οι… σκουπιδοφάγοι

Γιώργος Λιάγκας

Ομορφος κόσμος αγγελικά και (σά)Λιαγκα πλασμένος. Διότι τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τον τσακωμό στο διαδίκτυο; Χωρίς τις ύβρεις και την «μπόχα» των social media.

Και φυσικά χωρίς αυτή την άφθονη… φτήνια της τηλεόρασης και των τηλεπάνελ παντός είδους και παντός του επιστητού.

Απορώ που εκπλαγήκατε με την (ακόμη μια φορά) αθλιότητα του Γιώργου Λιάγκα. Τον οποίον παρεμπιπτόντως θυμάμαι κανονικό δημοσιογράφο στον Planet, μέχρι που ανακάλυψε την τηλεόραση για να ακκίζεται λέγοντας μπαρούφες.

Απορώ που εκπλαγήκατε με το «ρεπορτάζ» του, λίγες ώρες μετά από το θάνατο ενός νέου ανθρώπου, που έτυχε να είναι και γνωστός ποδοσφαιριστής.

Διότι στο κοινό του κάθε Λιάγκα το σπίτι του νεκρού, το αυτοκίνητο, η πισίνα, το ενοίκιο ή γενικότερα η περιουσία του, «αξίζει» περισσότερο από το δράμα που ζει η οικογένειά του, οι φίλοι του, η ομάδα του, η Εθνική μας Ομάδα της οποίας ο Μπάλντοκ ήταν μέλος.

Διότι θα έπρεπε να γνωρίζετε όλοι εσείς που «σοκάρεστε» τι είναι ο Λιάγκας και ο κάθε Λιάγκας στην τηλεόραση.

Το… ρεπορτάζ του Λιάγκα

Όχι γιατί είναι ο ίδιος κάποιο είδους αθλίου ανθρώπου. Αλλά γιατί αυτό «πουλάει» αγαπητοί μου… ξαφνιασμένοι τηλεκριτικοί.

Σκουπίδια πουλάει τόσα χρόνια (όπως και τόσοι άλλοι), διότι υπάρχουν και… σκουπιδοφάγοι.

Ποιοι του δίνουν θεαματικότητες απίστευτες κάθε μέρα;

Ποιοι του δίνουν τη δύναμη να διεκδικεί από τα media shops εκατομμύρια κάθε χρόνο;

Ποιοι του ζητάνε ακόμη περισσότερη ξεφτίλα, ακόμη περισσότερη αθλιότητα, ακόμη περισσότερο λούμπεν.

Οι τηλεθεατές που τον βλέπουν και τους καταγράφουν τα μηχανάκια της Nielsen. Αυτοί είναι οι άθλιοι κι όχι ο κάθε Λιάγκας που πουλάει πότε τον άρρωστο που αυνανίζεται, πότε τον Κασσελάκη που ακκίζεται, πότε τη σχέση του με μια κάποια κυρία αγνώστου επαγγέλματος κ.λπ.

Αντιθέτως, ο τηλεπανελίστας, και το κανάλι που εντάσσει στο πρόγραμμά του τέτοιες εκπομπές είναι πανέξυπνοι. Λεφτά βγάζουν από την τηλεθέαση.

Διότι το ξέρουμε πολύ καλά. Η οδύνη πουλάει, όπως και το σπέρμα, το αίμα, η ανοησία, η ελαφρότητα.

Η οδύνη του ενός είναι η ηδονή των πολλών.

Αμφιβάλλει κανείς;

Οσο για τις συγγνώμες και τις μεταμέλειες εκ των υστέρων, δεν τσιμπάμε. Εξις δευτέρα φύσις…

Ε λοιπόν να το τελειώνουμε. Δεν θέλετε την αθλιότητα. Πατήστε το ρημάδι το κουμπάκι του τηλεχειριστηρίου. Κλείστε την τηλεόραση, μη δίνετε δύναμη στα τηλεσκουπίδια.

Α, και κάτι τελευταίο: Είναι ακόμη μεγαλύτερη αθλιότητα, στα όρια του ποινικού, όλοι εσείς που διαφωνείτε με τον Λιάγκα, να του λέτε να πεθάνει αυτός και τα παιδιά του, να τον καταριέστε, να τον βρίζετε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Το τέρας δεν τον κοιτάμε για να γίνουμε ίδιοι με αυτό. Το κοιτάμε στα μάτια για να το πολεμήσουμε και να το νικήσουμε. Τελεία.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γιώργος Λιάγκας απέκτησε σε πλειστηριασμό τη μεζονέτα του Παναγιώτη Νίκα στην Τήνο
Ο Κασσελάκης, ο Λιάγκας, ο Αργυρός, και η μετατροπή της πολιτικής σε πρωϊνό τηλεπάνελ
Γιώργος Λιάγκας-Μαρία Αντώνα: Η φημολογούμενη σχέση και το σπίτι στη Γλυφάδα