• Άρθρα

    Απόστολος Δοξιάδης: Και όμως υπάρχει Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Κούβας

    Απόστολος Δοξιάδης

    Απόστολος Δοξιάδης- Μαθηματικός, συγγραφέας και σκηνοθέτης


    ΑΠΟΡΙΑ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΙΛΙΑΣ… (Με μια ερώτηση στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες). Με αφορμή την είδηση ότι τον Πρωθυπουργό συνοδεύει στο ταξίδι του στην Κούβα η κυρία Νίνα Κασιμάτη, πληροφορήθηκα την ύπαρξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κούβας, της οποίας είναι Αντιπρόεδρος, και βάσει της οποίας ανέλαβε το θλιβερό καθήκον. Είχα την περιέργεια και έψαξα. Είναι λοιπόν μια ομάδα με 13 μέλη. Και τα τρία του προεδρείου και 7 από τα υπόλοιπα είναι ΣΥΡΙΖΑ, και από ένα απλό μέλος έχουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ.

    Αναρωτιέμαι: είναι κοινή κατάσταση αυτή στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Υπάρχει ας πούμε Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας-Πορτογαλίας, Κοινοβουλευτική Oμάδα Φιλίας Ελλάδας-Μποτσουάνα, Κοινβουλευτική Oμάδα Φιλίας Ελλάδας-Σρι Λάνκα, Κοινοβουλευτική Oμάδα Φιλίας Ελλάδας-Χ, όπου το Χ καλύπτει όλες τις χώρες του πλανήτη;

    Αν ναι, αναρωτιέμαι για τη χρησιμότητά των ομάδων αυτών, τον απολογισμό του έργου τους, τα έξοδά τους, τον οικονομικό απολογισμό τους. Και μιλώ για έξοδα επειδή αυτές οι επιτροπές, επιτροπές γαρ, θα συνεδριάζουν, θα έχουν κάποιες ειδικές “αποζημιώσεις” (έτσι τις λένε, σα να είναι εργατικό ατύχημα η συμμετοχή σε επιτροπή) για τις συνεδριάσεις οι βουλευτές-μέλη, κλπ.

    Αν όχι, και υπάρχουν τέτοιες ομάδες για κάποιες χώρες μόνο, και όχι για άλλες, με ποια κριτήρια επιλέγονται αυτές οι χώρες; Είναι θεσμισμένα, με κάποιους κανόνες; Ή είναι αυθαίρετα, και μπορεί όποιος βουλευτής θέλει να ιδρύει μια τέτοια ομάδα αν νιώθει βαθιά φιλία να τον καίει για κάποια χώρα και θέλει να της δώσει διέξοδο; Και σε αυτή την περίπτωση, πάλι αναρωτιέμαι για τα παραπάνω, τον απολογισμό, το κόστος, και πάνω από όλα το έργο και τη χρησιμότητά τέτοιων επιτροπών.

    Θα ήμουν υπόχρεος σε κάποια/ο κοινοβουλευτικη/o συντάκτη αν μπορεί να λύσει τις απορίες.

    Ο Απόστολος Δοξιάδης είναι συγγραφέας, σκηνοθέτης και μαθηματικός 



    ΣΧΟΛΙΑ