Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Άρθρα

Στέλιος Ζωντός: Στην Ελλάδα λείπει η κατανόηση των αυτονόητων

Στέλιος Ζωντός. Επικεφαλής Gravity TheNewtons

Στέλιος Ζωντός. Επικεφαλής Gravity TheNewtons

Όταν είσαι σε πρόγραμμα και επιτήρηση είναι αυτονόητο ότι έχεις εκχωρήσει ποσοστό της εθνικής κυριαρχίας και για τις όποιες αποφάσεις παίρνεις οφείλεις να ενημερώνεις, τουλάχιστον. Γιατί, αλλιώς, θα αναγκαστείς να υποστείς το κόστος της επιλογής σου. Όταν τον Ιούνιο του 2017 τελειώσουν τα διαθέσιμα ταμειακά αποθέματα της χώρας, τότε είναι αυτονόητο ότι οι θεσμοί θα σε οδηγήσουν ή στις αγορές ή σε νέο πρόγραμμα.

Όταν δεν καταφέρνεις σε δύο τουλάχιστον τράπεζες να εκλέξεις διοικήσεις, βάσει των κανόνων της εταιρικής διακυβέρνησης, τότε είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν ευθύνες για τις αποφάσεις που οδήγησαν την κατάσταση εδώ. Όταν επτά χρόνια τώρα οι πολίτες βιώνουν μειώσεις της τάξης του 30% κατά μέσο όρο στα εισοδήματα τους, είναι αυτονόητο ότι έχουν αυξηθεί οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την υποστήριξη των κρατικών δομών πρόνοιας.

Όταν επτά χρόνια τώρα κάθε δύσκολη απόφαση τη χρεώνεις στην Ευρώπη, είναι αυτονόητη η δημιουργία κλίματος «απελευθέρωσης» από τα δεσμά. Όταν οι θεσμοί επτά χρόνια τώρα επαναλαμβάνουν τα ιδια και τα ιδια λάθη, είναι αυτονόητο ότι οι αβελτηρίες της ελληνικής πλευράς τους έχουν δώσει όλα τα περιθώρια να προωθούν σχέδια πάνω στα δικά τους συμφέροντα.Όταν επτά χρόνια τώρα έχεις πιέσει κάθε δημιουργική προσπάθεια που υπάρχει στην χώρα με την ακραία φορολογία, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και την αντιπαραγωγική γραφειοκρατία, είναι αυτονόητο ότι οι άνθρωποι θα αναζητήσουν αλλού λύσεις δημιουργίας και επιβίωσης.

Όταν επτά χρόνια τώρα τα αυτονόητα επαναλαμβάνονται και δε γίνονται κατανοητά, τότε οι εξελίξεις μόνο αυτονόητες δεν είναι.

Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους, με υγεία!

 

Κείμενο: Στέλιος Ζωντός. Επικεφαλής Gravity TheNewtons

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δημοσκόπηση έκπληξη. Οι πολίτες απαντούν: Σε ποιον πολιτικό δε θα δάνειζαν ποτέ λεφτά; Με ποιον θα πήγαιναν διακοπές;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΠΑΠ. Ευρω-δικαίωση για τα VLTs. Μεγάλη ήττα για το καζίνο Λουτρακίου

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Λώρη Κέζα: «Παιχνίδια» συντάξεων και ανθρώπινων ψυχών