Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Άρθρα

H Ευρώπη αλλάζει προς το τρομακτικό μετά την Κολωνία

** Ασχολούμαστε με τον Κατρούγκαλο, με τον Μητσοτάκη, με την κηδεία του Μάκαρου ενόσω στην Ευρώπη υπάρχει ένα και μόνο θέμα που μονοπωλεί την επικαιρότητα. Αναφέρομαι στις δημόσιες, ομαδικές, σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μιλούν όλοι για ένα νέου τύπου έγκλημα, με ασκέρια ανδρών να περικυκλώνουν γυναίκες, να τις κακοποιούν, να κλέβουν τις τσάντες και τα κινητά. Εκατό γυναίκες έχουν κάνει καταγγελία για τέτοια επίθεση και δυο από αυτές δήλωσαν βιασμό. Τραγικά είναι όλα αυτά.

Τραγική είναι και η διάσταση της απόκρυψης των επιθέσεων. Τα μέσα ενημέρωσης της Γερμανίας δεν πληροφόρησαν το κοινό τους για τα πρωτοφανή γεγονότα. Το τηλεοπτικό κανάλι ZDF απολογήθηκε επειδή υποβάθμισε την είδηση. Τα μέσα ενημέρωσης φοβήθηκαν μην τυχόν και χαρακτηριστούν «ρατσιστικά» παρουσιάζοντας αληθινά περιστατικά. Οι χίλιοι άνδρες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ανάμεσα στον σιδηροδρομικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας ήταν αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής. Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας επειδή αυτό κατέθεσαν τα εκατό θύματα των επιθέσεων που πήγαν στο αστυνομικό τμήμα.

Η αυτολογοκρισία των μέσων ενημέρωσης σχετίζεται με μια ρατσιστική αντίληψη. Μιλώ για αντίστροφο ρατσισμό που θεωρεί ότι ο μουσουλμάνος μετανάστης ή πρόσφυγας πρέπει να προστατεύεται από κάθε κριτική. Δηλαδή εγώ δεν μπορώ να πω ότι αυτοί οι άνδρες είναι ζώα, ότι είναι η ντροπή του ανδρικού φύλου. Δεν μπορώ να πω ότι εξευτελίζεται ο άνδρας που παρενοχλεί με αυτόν τον φρικτό τρόπο. Ομαδικά, ως όχλος, στο δρόμο. Αυτός ο αντίστροφος ρατσισμός, που προστατεύει τους δράστες της ομαδικής, σεξουαλικής επίθεσης, αγνοεί τα θύματα. Οι γερμανίδες που ένιωσαν πάνω τους δεκάδες άγνωστα χέρια να θωπεύουν τα στήθη και τους γλουτούς τους θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας και αμφισβητούνται.

Διαβάζουμε λοιπόν απίστευτους διαλόγους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άνδρες και γυναίκες επιτίθενται στα θύματα. «Και που ξέρουν ότι ήταν άραβες και βορειοαφρικανοί;». Η απάντηση «είχαν την όψη, δηλαδή το χρώμα δέρματος, την κατατομή του προσώπου, μιλούσαν αραβικά και όχι γερμανικά ή αγγλικά» δεν ικανοποιεί. Μήπως ήταν Ινουίτ και μιλούσαν Εσκιμό; Όλο αυτό το κρυφτό παίζεται ώστε να μην παραδεχτούν οι δήθεν προοδευτικοί ότι ο αραβικός κόσμος έχει πρόβλημα με τις γυναίκες. Όταν λέω πρόβλημα εννοώ την στέρηση της βασικής εκπαίδευσης στα περισσότερα μουσουλμανικά κράτη, τους υποχρεωτικούς γάμους, τους λιθοβολισμούς σε όσες τολμήσουν να ρίξουν ένα βλέμμα στον γείτονα. Φόνος για ένα βλέμμα, κάτι σύνηθες και αποδεκτό.

Να βάλω μια άλλη παράμετρο. Οι αναλυτές και οι ειδικοί αναφέρονται σε νέου τύπου έγκλημα αλλά ακριβώς η ίδια κατάσταση είχε επικρατήσει στην πλατεία Ταχρίρ, κατά την Αραβική Άνοιξη. Και τότε οι γυναίκες έζησαν την ίδια απειλή. Ενενήντα έζησαν ομαδικό βιασμό την ίδια μέρα, στην πλατεία, δημόσια, στο πλαίσιο μιας εξέγερσης.

Αυτά τα γεγονότα με φοβίζουν πιο πολύ από οποιαδήποτε αύξηση της φορολόγησης. Η Ευρώπη αλλάζει προς το τρομακτικό.