Ράνια Αικατερινάρη. Διευθύνουσα Σύμβουλος Υπερταμείου
Είναι ίσως η μεγαλύτερη μεθόδευση που έχει γίνει στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους νέους ποινικούς κώδικες που ψήφισε το καλοκαίρι του 2019, στην ουσία προσπάθησε να σκεπάσει το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο της Ελλάδος.
Σκάνδαλο που ήταν σε μέγεθος 10 φορές μεγαλύτερο από του Κοσκωτά. Αυτό της Folli Follie.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών με το δήθεν σκάνδαλο της NOVARTIS για να καλύψει ένα πολύ μεγαλύτερο. Της Folli Follie και της οικογένειας Κουτσολιούτσου που μιλάει ολόκληρη η Ευρώπη.
Οι καθυστερήσεις από την πλευρά της προηγούμενης διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Δραγασάκης, Καμένος, Τσακαλώτος) δεν μίλησε ποτέ για το σκάνδαλο σημαίνουν πολλά.
Ακόμα ο Ρασπούτιν ποτέ δεν αναφέρθηκε σε αυτό. Εκτός εάν στο μέλλον αποκαλυφθεί οτι ο Ρασπούτιν έχει παρέμβει σε αυτή την υπόθεση όπως σε πολλές άλλες μεταξύ αυτών και στο Grand Resort Lagonisi.
Η μεθόδευση είναι πραγματικά μοναδική και την αποκαλύπτει σήμερα το mononews.gr. Και κατά την γνώμη μας χρειάζεται η άμεση παρέμβαση των υπουργών Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Τι θα συμβεί με τη Folli Follie
Μέχρι στιγμής στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση της Folli Follie δεν έχει εμφανιστεί κανείς εκπρόσωπος του δημοσίου.
Σύμφωνα, λοιπόν με τους νέους ποινικούς κώδικες, εάν έως τη 31η Οκτωβρίου του 2019 οι εκπρόσωποι του δημοσίου που ζημιώθηκαν από την Folli Follie δηλαδή το Υπερταμείο, ο ΕΦΚΑ και ο ΕΟΠΠΥ δεν προσέλθουν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να καταθέσουν έγκληση τότε οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτη για το πρώτο σκέλος της υπόθεσης «αδυνατίζουν» σε τέτοιο σημείο που καθίστανται ανενεργές. Συνολικά Υπερταμείο, ΕΦΚΑ και ΕΟΠΥΥ είχαν στα χαρτοφυλάκια τους μετοχές της Folli Follie αξίας 10,6 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή η οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι του σκανδάλου δεν παραπέμπονται για τις συγκεκριμένες κατηγορίες της χρηματιστηριακής απάτης και της απάτης σε βάρος του δημοσίου.
Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα αυτός που ζημιώθηκε και στην προκειμένη περίπτωση μεταξύ άλλων και το δημόσιο πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του στην ανακρίτρια.
Το βάρος της ευθύνης να μην συγκαλυφθεί η όλη υπόθεση το φέρουν πλέον η επικεφαλής του Υπερταμείου Ράνια Αικατερινάρη, ο επικεφαλής του ΕΦΚΑ Χρήστος Χάλαρης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος.
Το ίδιο ισχύει και για τους θεσμικούς επενδυτές και τα φυσικά πρόσωπα που επίσης ζημιώθηκαν και πρέπει να καταθέσουν έγκληση στην ίδια ανακρίτρια. Το ίδιο ισχύει και για τους επιχειρηματίες Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, καθώς σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του mononews.gr φέρεται να έχουν απωλέσει 3,4 εκατ. ευρώ , αφού κατείχαν μεγάλο ποσοστό μετοχών της Folli Follie.
Οι ζημιές από τη Folli Follie
Το πόρισμα Δραγάτη κοστολογεί τις απώλειες του Υπερταμείου των Αποκρατικοποιήσεων στα 9,259 εκατ. ευρώ, ενώ στο 1,4 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο ζημιές αυτές προέρχονται από την αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ρόλος της κ. Αικατερινάρη και των επικεφαλής του ΕΟΠΠΥ και του ΕΦΚΑ είναι καίριος.
Εάν … αμελήσουν να προσέλθουν στην ανακρίτρια τότε είναι σαφές ότι θα έχουν ποινικές ευθύνες καθώς δεν διαφύλαξαν τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου.
Και φυσικά εάν δεν το πράξουν τότε είναι σαφές ότι κάτι άλλο έχει συμβεί… Και θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη που πασχίζει καθημερινά να φέρει νέες επενδύσεις στην χώρα μας.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση της Folli Follie έκανε πασίγνωστη την Ελλάδα στο εξωτερικό επειδή οι υπεύθυνοι της εταιρίας “μαγείρεψαν” τα νούμερα της εταιρίας τους. Το όνομα της χώρας «λερώθηκε» για μια ακόμα φορά στο εξωτερικό.
Φανταστείτε τώρα να μάθουν οι ξένοι ότι οι υπεύθυνοι του σκανδάλου δεν θα τιμωρηθούν!!!