Όπως φαίνεται όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie.
Ο εισαγγελέας κ. Σπύρος Παππάς ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά της νομικής επιστήμης στην Ελλάδα, αποφάσισε να βγάλει από το αρχείο την περίφημη υπόθεση για τις ευθύνες που έχει για το σκάνδαλο με την Folli Follie, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Ταυτόχρονα η υπόθεση της Folli Follie ήδη «οδεύει» προς την Βουλή, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν η όχι ευθύνες των υπουργών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Καθώς τώρα έχουν προκύψει νέα στοιχεία.
Σε κάθε περίπτωση ήλθε η ώρα μετά από σχεδόν 3 χρόνια να εξεταστούν πλήρως οι κρυφές παράμετροι της όλης ιστορίας.
Και να αποκαλυφθεί φυσικά εάν υπάρχει ροή χρήματος στην όλη υπόθεση.
Γιατί πλέον τα μάτια της χώρας είναι στραμμένα στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Βουλή και (σας διαβεβαιώ για αυτό) δεν υπάρχει ούτε ενας Έλληνας μικρός , μεσαίος η μεγάλος επιχειρηματίας που να μην θέλει να ειπωθεί ολόκληρη η αλήθεια.
Τα δυο κρίσιμα πρόσωπα
Όπως λένε στην αγορά δυο είναι οι άνθρωποι που ήξεραν τι ακριβώς συμβαίνει με την Folli Follie.
Οι κ. Χαράλαμπος Γκότσης και Ξενοφών Αυλωνίτης.
Ο κ. Γκότσης ως πρόεδρος (από το 2015) που διορίστηκε με προσωπική παρέμβαση του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και ο αντιπρόεδρος κ. Αυλωνίτης.
Η περίπτωση του κ. Αυλωνίτη είναι διαφορετική.
Ήταν αντιπρόεδρος στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από το 2009.
Αρά δεν διορίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.
Εμείς θα παραθέσουμε το βιογραφικό του για να καταλάβετε ότι είναι βαθύς γνωστής των νομών και των ελέγχων.
Το 1997 εντάχθηκε στο δυναμικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αρχικά ως στέλεχος της Διεύθυνσης Μελετών, Παρακολούθησης της Αγοράς και Διεθνών Σχέσεων και στη συνέχεια ως υπεύθυνος του Τομέα εισηγμένων εταιριών.
Από το 2003 ήταν διευθυντής στη Διεύθυνση Δημοσίων Εγγραφών και Εποπτείας Εισηγμένων Εταιριών.
Τον Ιούνιο του 2009 ορίστηκε αντιπρόεδρος Β ΄της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αποχώρησε το 2019.
Επίσης από το 2003 ήταν μέλος ΔΣ της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).
Άρα οι κ. Γκότσης και Αυλωνίτης ήταν οι άνθρωποι κλειδιά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ).
Το ήξεραν από το 2016-2017
Μάλιστα είναι ευρέως γνωστό ότι στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το 2016 η το 2017 είχε σταλεί ανώνυμα ένας θηριώδης φάκελος που περιέγραφε το σκάνδαλο της Folli Follie, με ατράνταχτα στοιχεία.
Δηλαδή πολύ πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση τον Μάιο του 2018.
Το μείζον ερώτημα είναι ποιος “έθαψε” εκείνη την εποχή αυτόν τον φάκελο και γιατί.
Και τι έκαναν τότε, αν πράγματι ισχύει η πληροφορία, οι κ. Γκότσης και Αυλωνίτης.
Και μην ψελλίσουν το γνωστό, “δεν ήξερα και εγώ μετά τα έμαθα”.
Ένα άλλο μείζον ερώτημα είναι εάν ενημερώθηκε η Αγία Οικογένεια (όπως εμφατικά την χαρακτηρίζουν κάποιοι) των Κουτσολιούτσων για την ύπαρξη αυτού του φακέλου.
Και τι ανταλλάγματα έδωσε και σε ποιους.
Σε κάθε περίπτωση τα δυο αυτά πρόσωπα πρόσωπα ξέρουν ποιοι έκαναν τις κρίσιμες παρεμβάσεις έτσι ώστε η Αγία Οικογένεια να “πέσει στα μαλακά” τουλάχιστον στην αρχή που ξέσπασε το σκάνδαλο.
Πρέπει να μας πουν επίσης γιατί άργησαν να σταματήσουν την διαπραγμάτευση της μετοχής στο ελληνικό χρηματιστήριο δίνοντας τον κατάλληλο χρόνο στους Κουτσολιούτσους να πουλήσουν μέρος των μετοχών τους που είχαν στο χαρτοφυλάκιο τους, αποκομίζοντας, όπως λένε όσοι ξέρουν τα γεγονότα της εποχής, σημαντικά κέρδη.
Τα κέρδη για τον Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο ήταν ζημιές για κάποιους άλλους και αυτό το ξέρουν πολύ καλά στην Επιτροπή κεφαλαιαγοράς.
Για κάποιον που αμφιβάλει, σας υπενθυμίζουμε τις αγωγές που έχουν καταθέσει τα αδέλφια Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος καθώς απώλεσαν πάνω από 3 εκατ. ευρώ εξαιτίας της Folli Follie, αφού πίστεψαν τα ψέματα, όπως εκ των πραγμάτων αποδείχθηκαν, του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου ότι “όλα πάνε καλά”, αλλά και τις διαβεβαιώσεις της Επιτροπής ότι “όλα βαίνουν άριστα”.
Το πιο κρίσιμο ερώτημα είναι ακόμα, εάν οι παρεμβάσεις προς την Επιτροπή κεφαλαιαγοράς, έγιναν μόνο από πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ακόμα και από συγγενικό πρόσωπο μεγαλο-υπουργού της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που το επάγγελμα της είναι δικηγόρος.
Όλα αυτά είναι γνωστά για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Η περίπτωση του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου
Τα δύο αδέλφια έχουν υποστεί συνολικές ζημιές ύψους 3,4 εκατ. ευρώ έχοντας μάλιστα κινηθεί δικαστικά σε βάρος της εταιρείας, ζητώντας τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μπήκαν για πρώτη φορά στο μετοχολόγιο των Folli μετά από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης-ρουκέτα από το αμερικάνικο Fund του QCM, επικεφαλής του οποίου είναι ο ισραηλινής καταγωγής διαχειριστής Γκάμπριελ Γκρέκο.
Η αποκάλυψη του σκανδάλου έγινε στις 5 Μαΐου του 2018 και κάτω από το βάρος του καταιγισμού των αποκαλύψεων η μετοχή έπαψε να διαπραγματεύεται.
Αυτό συνέβη στις 25 του ίδιου μήνα.
Στις 15 συνολικά συνεδριάσεις που έγιναν μέσα σε αυτό το πυρακτωμένο χρονικό διάστημα η μετοχή των Folli Follie έχασε το 68,7% της αξίας της, οδηγούμενη από τα 15,34 ευρώ στα 4,80 ευρώ.
Τόσο ο Παναγιώτης όσο και ο Γιώργος Αγγελόπουλος αγόρασαν μετοχές στη διάρκεια της μεγάλης βουτιάς εμπιστευόμενοι προφανώς τα όσα διατυμπάνιζε τότε η πλευρά Κουτσολιούτσου υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει πράξει τίποτε το μεμπτό και ότι όλα, δήθεν, ήταν έργο συκοφαντών…
Ωστόσο η πραγματικότητα ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη και ιδιαίτερα σκληρή για τους μετόχους που πίστεψαν στο απατηλό όπως αποδείχθηκε ενδεχόμενο της αποκόμισης υπεραξιών.
Και τα δύο αδέλφια φέρεται να έχουν κάνει αγορές των μετοχών της Folli Follie σε επίπεδα κάτω των έξι ευρώ.
Ο μεν Παναγιώτης αγόρασε μετοχές της Folli Follie με συνολικό κόστος κτίσης που ανέρχεται στο 1.047.100 ευρώ ενώ ο αδελφός του Γιώργος για τον ίδιο λόγο τοποθέτησε 2.402.160 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια των 15 καυτών χρηματιστηριακών συνεδριάσεων που έγιναν μετά από την αποκάλυψη των σκανδάλων των Folli διακινήθηκαν στο Χρηματιστήριο 12,6 εκατ. μετοχές κάτι που αντιστοιχεί στο… 18,8% του συνόλου της εταιρείας.
Με το συνολικό συναλλακτικό τζίρο να διαμορφώνεται στα 100,5 εκατ. ευρώ. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που με διαδοχικές εντολές αγοράς και πώλησης επιχείρησαν να αποκομίσουν κέρδη από τις βίαιες μεταβολές των τιμών της μετοχής.
Μάλιστα στη διάρκεια του Μαΐου του 2018 ο μέσος όρος των μετόχων των Folli αυξήθηκε συνολικά κατά περίπου 10% φτάνοντας στους 8.038.
Στη συντριπτική τους πλειονότητα όσοι βρέθηκαν με χαρτιά των Folli τα πούλησαν μέχρι την τελευταία μέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής.
Γεγονός το οποίο πιστοποιείται από τα επίσημα στοιχεία του χρηματιστηρίου τα οποία δείχνουν ότι εν συνόλω οι μέτοχοι στα χέρια των οποίων υπάρχουν ακόμη μετοχές των Folli Follie είναι 2.576.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι εναερίτες της Αράχοβας και των Δελφών
- Κυρανάκης σε YouTube: Να μπει τέλος στις αμοιβές για περιεχόμενο βίας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν πτήσεις περιπολίας στην Αρκτική
- Κωτσόβολος: Στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία για ΜΜΕ Β’»