• Άρθρα

    Από την κωμωδία της «Δρακογενιάς», στους κλόουν της Κασσελακικής «Αριστεράς»

    Αλέξης Τσίπρας, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς


    Τι είναι η Αριστερά στην Ελλάδα; Μην είναι ο Αλέξης Τσίπρας; Μην είναι ο Νίκος Παππάς ή «13-0»; Μην είναι ο Πολάκης, η Τζάκρη και ο… Αντώναρος με τον Αρούλη Σπηλιωτόπουλο;

    Ή μην είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Τάιλερ, η Φάρλυ και όλο το «Δελφινάριο» που τον κράτησε 11 μήνες στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ;

    Και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ποτέ Αριστερά;

    Χμ, οι απόψεις είναι διαφορετικές, ανάλογα με τον τρόπο που βλέπει κανείς τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ και την… προσφορά του στον τόπο.

    Και δείτε και κάτι τρομερό. Πώς προετοιμάζεται η μεγάλη επιστροφή του «σωτήρα» της Αριστεράς και της χώρας, του λεγόμενου και «άχαστου» Αλέξη Τσίπρα.

    Κατ’ αρχάς ομονοούν πλέον όλα τα μέσα ενημέρωσης (να δείτε και ο Λιάγκας έτσι θα ξεκινήσει το πρωινό του), ότι ο Στέφανος και η παρέα του ήταν απλά μια κακής ποιότητας επιθεώρηση. Ένα κωμειδύλλιο ή όπως είχε πει κάποτε ο γίγαντας Στέφανος η… ένωση του τράγου με τον έλαφο.

    Στη συνέχεια εμφανίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα, ή αμίλητο του Σουνίου, να ιδρύει ινστιτούτα, να προετοιμάζει rebranding και να ομοιάζει με τον Κομφούκιο.

    Κάτι σαν μεγάλος διανοητής που παρατηρεί, σκέφτεται, δε μιλά, σχεδιάζει.

    Κι έρχονται και μερικές δημοσκοπήσεις μετά το χάλι του Στέφανου για να μας πουν ότι ο μεγάλος Αλέξιος είναι ο ιδανικός αρχηγός για τον ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτός που θα νικήσει τον Μητσοτάκη.

    Ενδιάμεσα έχουμε μερικούς… συριζαίους να τον χαρακτηρίζουν «ιστορικό ηγέτη», κάνοντας τα κόκκαλα των ηγετών της Αριστεράς να τρίζουν εκεί που είναι.

    Ω του θαύματος! Ο αρχηγός της «Δρακογενιάς» είναι και πάλι εδώ. Πιο σοφός, πιο κατασταλαγμένος, πιο έμπειρος πολιτικά για να ξανακυβερνήσει τη χώρα.

    Και τα ξεχνάμε τα προηγούμενα διότι έχουμε τα παρόντα, δηλαδή τον Κασσελάκη.

    Σου λέει ο κάθε αριστερός ψηφοφόρος: Αντί να περιμένω τον πολιτικό κλόουν να σοβαρευτεί δεν γυρίζω στη δοκιμασμένη λύση της… Αριστεράς; Τον Αλέξη;

    Στους τυφλούς άλλωστε ο μονόφθαλμος είναι τιτανοτεράστιος ηγέτης.

    Οσοι όμως πονάνε πραγματικά την Αριστερά και σέβονται τους αγώνες της ή ελπίζουν ότι μπορεί να υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία απέναντι στη Δεξιά, δεν πρέπει να ξεχνούν.

    Για να μην τρελαθούμε, τι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πέρα από ένα τσούρμο τυχοδιώκτες, ένα μίγμα Αριστεράς του χαβιαριού και Αριστεράς του χαβαλέ, που γιγαντώθηκε στους δρόμους των Αγανακτισμένων και σε μια εποχή που τα συστημικά κόμματα έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο;

    Και που έγιναν κυβέρνηση χάρη στις παλαβωμάρες του Βαρουφάκη, τις μπαρούφες της σύγκρουσης με την Ευρώπη, τον Πάνο Καμμένο (τι να πει κανείς γι’ αυτόν;) και την καραμανλική δεξιά που κάτι «είδε» στον Αλέξη και την παρέα του.

    Την ασέλγεια που έκαναν στην χώρα δεν χρειάζεται να την αναλύσω, το 2015 θα μείνει στην Ιστορία.

    Όπως και αυτή η θλιβερή μορφή του Νίκου Παππά να μιλά για «όμορφη νύχτα» με το δημοψήφισμα ή τον Βαρουφάκη να χαίρεται που έκλεισε τις τράπεζες.

    Προς Θεού. Δεν φταίνε οι ψηφοφόροι που ψήφισαν και στήριξαν όλον αυτό τον πολιτικό εσμό. Είναι εύκολο να κοροϊδέψεις μια – δυο φορές τους πολλούς.

    Όταν οι λόγοι της δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέλιπαν, ο «ιστορικός ηγέτης», ο άχαστος την… έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, αφήνοντας χάος πίσω του.

    Ένα χάος που δεν θα μπορούσε παρά να γεμίσει με κλόουν, με την Κασσελακοπολακική κομπανία, με ολίγη από Αντώναρο, Κύρτσο και Σπηλιωτόπουλο και με κάτι ξεπεσμένους παλαιοπασόκους της συμφοράς.

    Όμως, σύντροφοι αυτό δεν είναι Αριστερά. Ούτε θα είναι ποτέ Αριστερά ακόμη κι αν γυρίσει ο πολυχρονεμένος.

    Μην εξαπατάστε και μην ακούτε και διαβάζετε τους «αριστερούς παπαγάλους» που πότε γλείφουν τον Αλέξη, πότε τον Πολάκη, πότε τον Στέφανο επειδή έτσι πιστεύουν ότι θα ισορροπήσουν τη ζωή τους.

    Μια ζωή ξεπουλημένη αλλά πάντα με… τακτ, με αριστερό προσωπείο. Διότι άλλο να είσαι ξεπουλητάρι χωρίς αναστολές κι άλλο να δηλώνει Αριστερός αλλά να έχεις πουλήσει και τη μάνα σου για λίγα αργύρια.

    Από την αστεία «Δρακογενιά», λοιπόν, στους πολιτικούς κλόουν του σήμερα… καμιά Αριστερά δρόμος.

    Διαβάστε επίσης:

    Πώς οι εφοπλιστές της Δύσης – και οι Έλληνες – έβγαλαν κέρδη από τον σκιώδη στόλο του Πούτιν
    Αριστοτέλης Παντελιάδης: Τι αναφέρει για τη Σκλαβενίτης και την εξαήμερη εργασία στα σούπερ μάρκετ
    Ιβάν Σαββίδης: Τι συμβαίνει με τον ομογενή επιχειρηματία – Η νέα εμφάνιση και οι φήμες
     



    ΣΧΟΛΙΑ