Ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα φαίνεται να έχει υποχωρήσει, μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή, εκτιμά σε ανάλυσή της η αμερικανική τράπεζα Citigroup.

Ειδικότερα, σημειώνεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε με 153 ψήφους από 300 βουλευτές, καθώς το κόμμα της κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ, εξασφάλισε 8 ψήφους από αντιπολιτευόμενους βουλευτές. Η συμφωνία επιλύει μια διπλωματική διαμάχη σχεδόν 30 ετών μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας της πΓΔΜ επί του επίσημου ονόματος της τελευταίας, που τώρα συμφωνήθηκε ως «Βόρεια Μακεδονία» και της επιτρέπει πλέον να υποβάλει αίτηση ένταξης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν ήταν δυνατό τα προηγούμενα χρόνια λόγω του ελληνικού βέτο.

Η συμφωνία θα ενισχύσει λογικά περαιτέρω την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα στα μάτια της ΕΕ κατά την έναρξη ενός κρίσιμου έτους τόσο για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο όσο και για τις γενικές εκλογές στην Ελλάδα που θα διεξαχθούν πριν από τον Οκτώβριο, όπως σχολιάζει η Citi.

Σε εθνικό επίπεδο, όπως προσθέτει, ο Τσίπρας επέζησε της ψήφου εμπιστοσύνης και κέρδισε την ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε μία ένδειξη πολιτικής δύναμης, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εξακολουθεί να είναι αντίθετη με τη Συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Citi: Γιατί οι εκλογές θα βοηθήσουν την Ελλάδα και το επιχειρείν

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Citigroup εξηγεί γιατί πρέπει να κερδίσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης