Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

ΧΡΩΠΕΙ: Αλλαγή του project ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Θα φιλοξενεί κοινωνικές κατοικίες

ΧΡΩΠΕΙ

ΧΡΩΠΕΙ

Αλλαγή σχεδίων για το ακίνητο της ΧΡΩΠΕΙ στην λεωφόρο Πειραιώς, καθώς όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την 88η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο χώρος πλέον θα αξιοποιηθεί για την πολιτική αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση για το στεγαστικό, η αρχική πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης ως τεχνολογικό πάρκο, με τη δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας, δεν βρήκε ενδιαφέρον από την αγορά.

«Διαπιστώσαμε ότι από την αγορά δεν υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να γίνει κάτι τέτοιο. Θα μετατρέψουμε λοιπόν το project της ΧΡΩΠΕΙ σε ένα μεγάλο project κοινωνικής κατοικίας».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για ένα σχέδιο «απλής αντιπαροχής», καθώς «θα βγει μια προκήρυξη, θα πούμε μπορούμε να κατασκευάσουμε 300 διαμερίσματα, θα κρατήσει ο κατασκευαστής έναν συγκεκριμένο αριθμό και τα υπόλοιπα θα δοθούν στο δημόσιο για να μπορέσει να τα νοικιάσει με χαμηλότερο ενοίκιο».

Μάλιστα, όπως σημείωσε τέτοιες παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν και σε πολλά άλλα σημεία, «γιατί υπάρχουν ακίνητα του Δημοσίου, τα οποία μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, απλώς κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε σκεφτεί σοβαρά να τα αξιοποιήσει».

Διαβάστε επίσης

Προς ναυάγιο η ελληνική… Silicon Valley της ΧΡΩΠΕΙ

Μητσοτάκης: Σύνδεση της λίμνης Μόρνου με τη λίμνη Κρεμαστών για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα λειψυδρίας η Αττική

Άδωνις Γεωργιάδης: Στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΕΣ – Τοποθέτηση περισσότερων απινιδωτών σε δημόσιους χώρους