Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Θα προσληφθούν 150 επιπλέον συνοριοφύλακες σε Καβάλα και Ροδόπη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Ο Έβρος είναι ασφαλής και η ασφάλεια αυτή θα συνεχιστεί να υπάρχει την ώρα που όλο και περισσότερο οι πιέσεις εντείνονται από το περιβάλλον» δήλωσε  από την Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε σήμερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανακοίνωσε την πρόσληψη 150 επιπλέον συνοριακών φυλάκων ενίσχυση στους νομούς Καβάλας (50) και Ροδόπης (100), που αποτελούν τη 2η γραμμή ελέγχου της μετανάστευσης και «υποσχέθηκε» πως σύντομα θα ολοκληρωθεί η  κατασκευή του 2ου τμήματος του φράχτη.

Όπως τόνισε «είμαστε αφοσιωμένοι στο καθήκον μας να υπερασπιστούμε την ασφάλεια της χώρας, των συνόρων, των Ελληνίδων και των Ελλήνων». Χαρακτήρισε τον Έβρο και την Ελλάδα όαση σταθερότητας, χάρη στην προσπάθεια, όπως είπε, που καταβάλλει η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη θωράκιση του νομού με την κατασκευή του φράχτη, την προσθήκη προσωπικού, την εγκατάσταση νέων τεχνολογιών και τη συνεχή και διαρκή δουλειά που κάνουν Ελληνική Αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις και όλες οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, λέγοντας πως στον Έβρο, αυτή τη στιγμή, είναι «σχεδόν μηδενικές» οι ροές, αποδίδοντας το γεγονός στην «πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τις υπηρεσίες μας για την αντιμετώπιση της λαθροδιακίνησης. Τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί» σημείωσε.

Υπογράμμισε πως από τα γεγονότα του Έβρου το 2020 έως και σήμερα, έχουν προσληφθεί στις υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, περισσότερα από 1.000 άτομα για τη στελέχωσή τους.

Νωρίτερα σήμερα το πρωϊ ο υπουργός προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τμήμα του υπό κατασκευή νέου φράχτη στην παρέβρια ζώνη του νομού, μήκους συνολικά 35 χιλιομέτρων που εντείνεται από την Κορνοφωλιά του δήμου Σουφλίου έως τους Ψαθάδες του δήμου Διδυμοτείχου. «Είμαι χαρούμενος γιατί η δουλειά που γίνεται εκεί είναι σπουδαία» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, προσθέτοντας ότι το γεγονός της δραστηριοποίησης παραγωγών και κτηνοτρόφων στη συγκεκριμένη περιοχή καταδεικνύει τον βαθμό ασφάλειας που υπάρχει στα σύνορά μας, ενώ εκτίμησε ότι σύντομα αυτή η φάση του έργου θα ολοκληρωθεί.

«Θα δούμε για τα υπόλοιπα τμήματα, πως ακριβώς θα εξελιχθούν τα πράγματα» συμπλήρωσε. Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης συμμετείχε σε σύσκεψη με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, όπου εξετάστηκε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ΕΛΛ.ΑΣ. και την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ για πληρωμή φόρων: Άνετες οι επιχειρήσεις – Πιέζονται τα νοικοκυριά

ΕΛΣΤΑΤ: Εμπορικό έλλειμμα 16,7 δισ. ευρώ το α’ εξάμηνο

Τάκης Θεοδωρικάκος-ΕΒΕΠ: Προτεραιότητα η συμβολή σε ένα παραγωγικό μοντέλο με βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις