Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Θα παρέμβουμε αν παραβιαστεί η Σένγκεν – Θα παλέψουμε μαζί με άλλες κυβερνήσεις

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

«Κατά καιρούς υπάρχει ένταση, κατά καιρούς αλλάζει το modus operandi των διακινητών, τώρα είναι «μόδα» τα ταχύπλοα ή φουσκωτά, τα οποία κάνουν μικρές αποστάσεις μεταξύ των τουρκικών παραλίων και των ελληνικών νησιών. Αφήνουν μετανάστες και επιστρέφουν.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο  MEGA» για το μεταναστευτικό και την αβεβαιότητα που δημιούργησαν οι  αποφάσεις της Γερμανίας για κλείσιμο των χερσαίων συνόρων.

Τα περισσότερα εντοπίζονται και συλλαμβάνονται οι διακινητές. Είναι ένας διαρκής «πόλεμος», αγώνας, προσπάθεια, που γίνεται στα ελληνικά νησιά από το ΛΣ για προστατεύσουμε τα σύνορά μας και να καταπολεμήσουμε την διακίνηση.

Έχουν τριπλασιαστεί τα κόμιστρα από την τουρκική ακτή προς την Ελλάδα λόγω της αλλαγής επιχειρήσεων με τα φουσκωτά», είπε αρχικά.

«Στο Έβρο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και η Τουρκία φαίνεται να έχει μια πολιτική αποτροπής των ροών προς την Ευρώπη αλλά και οι ελληνικές υπηρεσίες κάνουν εξαιρετική δουλειά. Εκεί υπάρχει ο φράχτης, υπάρχουν συνοριοφύλακες. Ο Έβρος είναι απαραβίαστος και θωρακισμένος», συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Για την απόφαση της Γερμανίας και το κλείσιμο των συνόρων δήλωσε:

«Πήγα στον Έβρο και πηγαίνω διαρκώς γιατί η κυβέρνηση έχει τεταμένη την προσοχή της στα σύνορα που είναι και ελληνικά και ευρωπαϊκά. Εκεί κοιτάζει όλη η Ευρώπη και κυρίως η κεντρική Ευρώπη, γιατί οι ροές από εκεί περνάνε.

Είδα την κατάσταση, συνεχίζουμε να κατασκευάζουμε τον φράχτη, θα προσλάβουμε περισσότερους συνοριοφύλακες για την δεύτερη γραμμή, Καβάλα και Ροδόπη.

Είμαι βέβαιος ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι στα νησιά και αυτό που αντιμετωπίζει το ΛΣ, κάνουν τιτάνιο αγώνα.

Υπάρχει το πρόβλημα της Γερμανίας. Φαίνεται πως στην Γερμανία υπάρχουν εσωτερικές πολιτικές πιέσεις. Η αντιπολίτευση πιέζει την κυβέρνηση και εφαρμόζεται αυτό το μέτρο στα χερσαία σύνορα.

Εμείς από τα αεροδρόμιά μας, μόνο από τον «Ελ. Βενιζέλος» έχουμε περίπου 100 πτήσεις προς Ευρώπη. Δεν έχουμε καμία επιστροφή. Η δουλειά που κάνει η Ελλάδα, στα αεροδρόμια είναι υποδειγματική.

Προβληματίζομαι πάντα για το μεταναστευτικό, αλλά δεν με ανησυχεί αυτή την στιγμή η κατάσταση με την Γερμανία. Είναι ένα πολιτικό μέτρο το οποίο έλαβε, ωστόσο αν επιχειρηθεί η παραβίαση της συνθήκης του Σένγκεν, είμαστε εδώ, η ελληνική κυβέρνηση και άλλες κυβερνήσεις, για να παλέψουμε και να φέρουμε τα πράγματα στο αυτονόητο».

Διαβάστε επίσης:

Βουλή – Επιτροπή Δεοντολογίας: Εισηγείται άρση της ασυλίας Στίγκα – Με ομόφωνη απόφαση

Γεωργιάδης: Και νέο μέτρο για τη στεγανοποίηση της συνταγογράφησης – Κανένα φάρμακο χωρίς εξετάσεις

Commerzbank: Η CFO Bettina Orlopp αναμένεται να αναλάβει τις συνομιλίες με την UniCredit