• Πολιτική

    Χρυσοχοΐδης: Έρχονται αυστηρότερες ποινές για τα φονικά όπλα – Σε 15 μέρες το «Safe YOUth», το Panic Button για νέους και γονείς

    • NewsRoom

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    Εντός δεκαπενθημέρου θα είναι έτοιμη η νέα εφαρμογή «SafeYOUth» για την καταπολέμηση της βίας στους νέους, ενώ έρχονται αυστηρότερες ποινές για τους κατόχους φονικών όπλων (μαχαίρια, σιδηρογροθιές κ.λ.π)

    Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναγνωρίζοντας το ανησυχητικό φαινόμενο της βίας.

    Ειδικότερα, η  νέα εφαρμογή με την ονομασία «Safe YOUth» είναι ουσιαστικά το panik button των νέων, ένα εργαλείο που δεν θα αφορά μόνο τους ανήλικους, αλλά και τους γονείς και όλους όσους θέλουν να καταγγείλουν περιστατικά που εξελίσσονται εν θερμώ, είτε σε δημόσιους χώρους όπως πλατείες, είτε σε γειτονιές.

    «Η κατάσταση με τη βία είναι πολύ ανησυχητική τόσο στους ανήλικους όσο και στους ενήλικες», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με τον Υπουργό, η νέα εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε 15 ημέρες, και η ανάπτυξή της είναι αποτέλεσμα μιας ευγενικής χορηγίας της Vodafone προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Θα κάνουμε ανακοινώσεις. Την επιδείξαμε στην έκθεση, αλλά ταυτόχρονα θέλω να πω ότι ανησυχώ ιδιαίτερα», υπογράμμισε.

    Αυστηρότερες ποινές για φονικά όπλα

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης έθεσε στο επίκεντρο την ανάγκη αυστηροποίησης της νομοθεσίας για τη χρήση φονικών όπλων, όπως μαχαίρια και σιδερογροθιές: «Η χρήση των φονικών μαχαιριών απαγορεύεται, αλλά οι ποινές δεν είναι αυτές που πρέπει».

    Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση των ποινών, ώστε να αποτραπούν μελλοντικά περιστατικά βίας.

    Παραθέτοντας ανησυχητικά στοιχεία, ανέφερε πως το 2023 σημειώθηκε αύξηση κατά 50% στους ανήλικους δράστες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

    «Το οκτάμηνο φέτος έχουμε 7.706 δράστες, εκ των οποίων πολλοί ασχολούνται με κλοπές, διαρρήξεις, ναρκωτικά και βία. Και μάλιστα μιλάμε για σκληρή βία», υπογράμμισε ο Υπουργός, εκφράζοντας την ανησυχία του για την κλιμακούμενη έξαρση της εγκληματικότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Mητσοτάκης για μεταναστευτικό: Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν

    Καταπατημένα ακίνητα του δημοσίου: Oι προϋποθέσεις, οι εκπτώσεις και οι δόσεις για την εξαγορά τους

    Σχολή Μωραΐτη: Τι σημαίνει η συνεργασία με την Inspired – Η επιστολή προς τους γονείς

     



    ΣΧΟΛΙΑ