• Πολιτική

    Χρυσοχοΐδης: Ανταποκρινόμαστε στην απαίτηση για όλο και περισσότερη ασφάλεια


    Την επέκταση του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης με κάμερες που θα τοποθετηθούν σε συνεργασία με τους Δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης, σε περιοχές όπου καταγράφεται εγκληματική δραστηριότητα, ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Να αποκτήσουμε ένα δίκτυο καμερών και εικόνας από πολύ χρήσιμες περιοχές της Καλαμάτας και ευρύτερα της Μεσσηνίας, ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της οδικής συμπεριφοράς και γενικότερα να μπορέσουμε να εμπεδώσουμε την ασφάλεια στις περιοχές, όπου υπάρχει πολύ μεγάλη ανάπτυξη, μεγάλο τουριστικό ρεύμα και τελικά απαίτηση για όλο και περισσότερη ασφάλεια» σημείωσε.

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Καλαμάτα, σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, ο Μ. Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με όλους τους Αξιωματικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΓΕΠΑΔ Πελοποννήσου και τους Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών, στη διάρκεια των οποίων αναπτύχθηκαν όλα τα ζητήματα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, της κοινωνικής αστυνόμευσης, όπως η ενδοοικογενειακή βία και η ανήλικη παραβατικότητα, η τροχαία αστυνόμευση, αλλά και η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών.

    Στη συνέχεια  ο κ. Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο με τον οποίο, στην εποικοδομητική, όπως τη χαρακτήρισε, συζήτηση που είχαν, συμφώνησαν να συνεχίσουν τη λειτουργία του Κοινού Επιχειρησιακού Κέντρου ΕΛ.ΑΣ και Δήμου, που είχαν ξεκινήσει το 2020, για την περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της Καλαμάτας και των ευρύτερων περιοχών.

    Σε δηλώσεις του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως οι αστυνομικές δυνάμεις θα ενισχυθούν με δύο ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, όπως και μια Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων. «Αποστολή μας είναι η ασφάλεια. Και όπως κάναμε το 2020 στην Καλαμάτα, που μεταφέραμε πάλι δυνάμεις, οι οποίες εμπέδωσαν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή, σε λίγες μέρες θα είμαστε πάλι εδώ μαζί με τις τοπικές δυνάμεις, οι οποίες δίνουν μάχη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, έτσι ώστε, όλοι μαζί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους των περιοχών  να πετύχουμε αυτό που είναι το αυτονόητο, δηλαδή η ασφάλεια, η δημοκρατία, η ελευθερία και το να νιώθει κάποιος στο σπίτι του, στον τόπο του, στην πόλη του, ασφαλής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Υπουργός από την Καλαμάτα απέστειλε μήνυμα προς όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας: «Μιλήστε, απευθυνθείτε στην αστυνομική υπηρεσία της περιοχής σας, στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας του Νομού σας και καταθέστε το πρόβλημά σας. Είτε είναι ένα θερμό περιστατικό, είτε ένα μόνιμο πρόβλημα. Είναι βέβαιο ότι οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας της περιοχής σας θα δώσουν λύση και θα σας παρέχουν ασφάλεια» και συμπλήρωσε πως στην περιοχή της Μεσσηνίας οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί κατά 45%, αλλά αυτό είναι θετικό και ελπιδοφόρο, καθώς δείχνει ότι, πλέον τα στόματα άνοιξαν, και αυτό οφείλεται στο ότι «η ΕΛ.ΑΣ κάνει εξαιρετική δουλειά, που ενθαρρύνει τις γυναίκες».

    Παράλληλα, συνεχάρη όλους τους Αστυνομικούς της Διεύθυνσης, οι οποίοι, όπως είπε, «πραγματικά δίνουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους και στα θέματα κοινωνικής αστυνόμευσης, όπως είναι η ενδοοικογενειακή βία, η παραβατικότητα ανηλίκων, τα τροχαία ατυχήματα, η οδική συμπεριφορά, αλλά και στα θέματα διαχείρισης της εγκληματικότητας, η οποία είναι χαμηλή μεν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τους κατοίκους κάποιων περιοχών».

    Σχετικά με το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, ο Μ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε πως, είναι προχωρημένες οι  διαδικασίες παραχώρησης του οικοπέδου και μόλις ολοκληρωθούν, θα προχωρήσει, μέσω ΣΔΙΤ, η ανέγερση ενός σύγχρονου κτηρίου,  που θα ανταποκρίνεται και στην όψη και στην αρχιτεκτονική εικόνα της πόλης.

    Η επίσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκε με τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό.

    Διαβάστε επίσης

    Άκης Σκέρτσος: Συμμετοχή των δικαστών στην επιλογή των ηγεσιών των ανώτατων δικαστηρίων

    Βρούτσης: Καταργεί το όριο ηλικίας σε Δ.Σ. Αθλητικών Ομοσπονδιών που είχε θεσπίσει ο Αυγενάκης

    Super League: Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής των playoffs για πρωταθλητή και έξοδο στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ