Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: «Η Γερμανία πάει κόντρα στο σύμφωνο μετανάστευσης – Φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Τις ανησυχίες του σχετικά με τις προτάσεις της Γερμανίας για το μεταναστευτικό, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό σύμφωνο για τη μετανάστευση εξέφρασε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αντιστρατεύονται τη συνθήκη της Σένγκεν.

«Αυτά που θέλει να εφαρμόσει η Γερμανία είναι κόντρα στο σύμφωνο μετανάστευσης», δήλωσε κάθετα και κατηγορηματικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόοδο των έργων στον Έβρο, τονίζοντας πως η κατασκευή του φράχτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αλλά αναμένεται να είναι έτοιμος εντός ενός έτους.

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει τον φράχτη στον Έβρο, σε ένα χρόνο θα είναι έτοιμος», δήλωσε προσθέτοντας πως «κάνουμε το χρέος μας στην Ευρώπη, φυλάμε τα σύνορα».

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε και στη σημασία στήριξης των αστυνομικών και συνοριοφυλάκων, ζητώντας την αύξηση των μισθών τους: «Αίτημά μου είναι να αυξηθούν οι μισθοί των αστυνομικών».

Μάλιστα, τόνισε ότι οι αστυνομικοί αξίζουν την αμέριστη στήριξη της πολιτείας: «Αξίζουν οι αστυνομικοί μας να τους στηρίξουμε», είπε, ενώ πρόσθεσε πως θα ακολουθήσουν επιπλέον ενισχύσεις στο εισόδημά τους: «Θα ακολουθήσουν και άλλες ενισχύσεις του εισοδήματος των αστυνομικών».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε την δέσμευση της κυβέρνησης προς τα σώματα ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να τους στηρίζει έμπρακτα τόσο οικονομικά όσο και επιχειρησιακά.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου: Καυγάδες, ψυχρό κλίμα, έλλειψη συντονισμού

Κυριάκος Mητσοτάκης για μεταναστευτικό: Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν

Θεοδώρα Τζάκρη: Ο Κασσελάκης δεν φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει άλλο κόμμα – Μιλώ καθημερινά μαζί του