ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Public: Τέλος στην ταλαιπωρία της παράδοσης και εγκατάστασης Οικιακής Συσκευής με την υπηρεσία “AllinOne Delivery”
«Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για τις συνεργατικές πλατφόρμες, μόλις χθες μία διεθνής αλυσίδα διανομής φαγητού, που το καλοκαίρι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του 2021, θα δημιουργήσει στην πατρίδα μας μέχρι 500 νέες θέσεις εργασίας!» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, σε γραπτή δήλωσή του.
Και εξηγεί τη σημασία αυτής της κίνησης: «Η είδηση είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον, διότι έρχεται σε συνέχεια άλλων επενδύσεων που δημιουργούν νέες δουλειές και έχουν συντελέσει στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από 17% το 2019 σε 14% φέτος. Δεύτερον, διότι η συγκεκριμένη επένδυση αφορά αποκλειστικά σε θέσεις μισθωτής εργασίας που δήθεν, κατά τη μυθολογία των ημερών, σχεδόν εμπόδιζε ο πρόσφατος Εργασιακός Νόμος για τις πλατφόρμες».
«Πού είναι λοιπόν τα εμπόδια; Πού είναι τα «τεκμήρια» και οι άλλες σαπουνόφουσκες εναντίον των εργαζομένων; Η αλήθεια είναι ότι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα εκδικούνται σκληρά και νωρίτερα απ’ όσο θα φανταζόταν κανείς τους πολιτικούς μυθοπλάστες», αναφέρει.
«Η Ελλάδα προχωρεί μπροστά με νέες επενδύσεις και νέες δουλειές», επισημαίνει.
Και καταλήγει «και οι εργαζόμενοι – ιδιαίτερα των ντελίβερι- έχουν ένα νόμο να τους προστατεύει περισσότερο από τους προηγούμενους , τους δίνει νέα δικαιώματα και τους στηρίζει πιο αποτελεσματικά απέναντι σε εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι μυθοπλάστες φυσικά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τους μύθους τους!».
Να σημειωθεί ότι η Rocket, υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες ότι προχωρά σε υπογραφή συμβάσεων μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς της.
Διαβάστε επίσης
e-food: Τετράωρη στάση εργασίας και μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους – Αύριο η συνάντηση με την διοίκηση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μεγάλη Παρασκευή τα αποκαλυπτήρια της S&P – Ελπίδες & αγωνία για την αναβάθμιση στη σκιά του Τραμπ
- Helleniq Energy: Επόμενη χώρα ανάπτυξης στις ΑΠΕ η Βουλγαρία- Επενδύσεις 4 δισ. στην πενταετία
- Τι συζητούν στο ΜΜ για εκλογικό νόμο, οι hot μετοχές του Κόκκαλη, οι ψίθυροι για Holterman-Τζίγγερ-Alpha Bank, o νέος παίκτης στις τράπεζες, πόσο πούλησε το σπίτι της η Σοφία (τέως Κούστα) και ένα quiz με εφοπλιστικούς τσακωμούς
- Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με τις μετοχές των ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Αpple, JPMorgan, χρυσό και πετρέλαιο
